lördag 29 december 2012

"Fadderfamiljer kan öka integrationen"


I dagens Expressen föreslår statsvetaren Jenny Madestam införandet av fadderfamiljer till flyktingfamiljer och invandrare. Det är ett välvilligt, om än något naivt och nedlåtande förslag.

"Min önskan är att integrationspolitiken kommer ännu högre upp på dagordningen, och att något parti vågar föreslå införandet av " fadderfamilj till flyktingar och invandrare i samhällets utkanter".



Som vanligt utgår man från att invandrare som kommer hit är barn, och tydligare än att ge dem fadderfamiljer kan det väl inte visas. Redan idag är utgångspunkten mycket att invandrare inte klarar någonting, och därför direkt måste få information, på sitt eget språk förstås, om vilka bidrag som finns att hämta. Om Sverige hade varit ett friskt land skulle man istället direkt säga: "Väkommen till Sverige, här talar vi svenska, är kristna eller sekulära, äter inte halal, och vi förväntar oss att du arbetar för ditt uppehälle."

Självklart ska vi dock överhuvudtaget inte ta emot utomeuropeiska flyktingar.

Slutligen vill jag bemöta en idiotisk mening i denna krönika, en mening som tydligt visar hur verklighetsfrämmande mediefigurerna är:

"Sverigedemokraterna har totalkaos och belönas av väljarna, med mera."

Om man är journalist och enbart lever i sina egna artiklar kan det kanske framstå så. Dock råder inget "totalkaos" i SD - vi har en mycket skicklig partiledare, och runt om i landet arbetar partimedlemmar som vanligt för fullt med att värva nya medlemmar och övertyga väljarna inför 2014.

Partiet har heller inte "belönats" för exempelvis den där filmsnutten, som journalisterna hängt upp sig på. SD lockar väljare som uppskattar partiets program, inte minst gällande invandringspolitiken, och anser att landets framtid är viktigare än eventuella individuella brister som media vill lyfta fram.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar