lördag 29 december 2012

"Sverige behöver befolkas"



Rubriken avslöjar att här kommer ännu en verklighetsfrämmande krönika på temat "Sverige är ett stort land, vi har plats för alla". Idag kommer dessa trötta floskler från Staffan Heimerson, i dagens Aftonbladet.

"Det är, som förslagsställarna i Centern säger, nödvändigt att öppna gränserna till följd av bristen på arbetskraft och flykten från glesbygden. ”Vissa delar av Sverige håller på att dö ut. Och det finns ett väldigt stort behov av arbetskraft i vissa typer av jobb som svenskar inte vill ta.”
Bravo! Sverige behöver befolkas."

Mina upplysta läsare ser troligen igenom ovanstående resonemang, men jag vill ändå bemöta det. Visst, det sker avfolkning i vissa delar av Sverige, men det är ju inte dit som invandrare kommer att söka sig! Det lika gamla argumentet att vi behöver invandrare som tar jobb som svenskar inte vill ta, tror jag inte alls på. Arbetsmarknaden är just en marknad, och lyckas man inte locka kandidater till exempelvis ett städjobb, så får man väl höja lönen. Även i ett homogent land som Japan finns städare, diskare, eller vad det nu kan vara för jobb som Heimerson anser under svenskens värdighet.

"Att flytta från ett fattigt land till ett rikt är det mest effektiva vapnet mot global fattigdom."

Ja, för individen som lämnar det fattiga landet kan det säkert vara så. För Sverige är det ett effektivt vapen mot välstånd och trygghet.

Heimerson aviserar också att han kommer att rösta på Centern om de fullföljer sitt kritiserade idéprogram. Han ser därför fram emot 2014:

"Vad ska det blir för debatt emellan två partier som placerat sig i mitten? Ingen. Det är på ytterflankerna det kan bli action. Av SD, naturligtvis, med sin främlingsrädsla och sitt järnrörsuppträdande på offentlig plats, och nu alltså av en center som i invandrarfrågan slagit tappen ur tunnan och äntligen gett Sverige ett liberalt alternativ.
Det kan bli för­lösande."

Sådär ja, då fick han med två av de i etablissemanget populära epiteten - "järnrör" och "främlingsrädsla". Är det den höjden på ens samhällsanalys kan man förstås mycket väl rösta på Centern. Som en rolig detalj ligger det en liten annons direkt under krönikan:



2 kommentarer:

  1. Vad ska det bli för debatt mellan SJU partier som står på samma sida i invandringsfrågan ? Det finns bara ett oppositionsparti.

    SvaraRadera
  2. Denne Heimersson var utlandskorre i många år, och förutom flotta krogar i världsstäder, borde han ha hunnit med att både besöka ock konstatera, de oerhörda masorna av människor, som lever ett liv i stor fattigdom. Han borde givetvis inse att de dryga 100 000 som väller in i dagens Sverige, och urholkar vår välfärd mm, utgör i det internationella fattighetssammanhanget en ynka rännil. Samt, som många konstaterat, är folk med resurser, soM har råd att ta sig till den eviga köttgrytan i Sverige. Men, ändå sällar sig Heimersson till centerpartiet, som via sin förvirrade partiledadare Lööf, förfäktar gränslös invandrin, på nivån 35-40 miljoner nmänniskor, en folkförflyttning som totalt skulle innebära slutet för Sverige, som vi känner det. Eller snarare, som vi kände det, eftersom demografin ändrades i en rasande takt, redan med dagens invandring, förstärkt med nativitetsskillnader i de ankommandes familjer, plus en tilltagande andel pursvenskar, som väljer att lämna Sverige. Jag kan inte ta denne Heimersson på allvar längre, han verkar förvirrad, kanske drabbad av nån parasitsjukdom, efter så många år i utlandsvistelse, vem vet?

    SvaraRadera