onsdag 19 december 2012

Lisa Bjurwald i farten igen



Lisa Bjurwald har vi tittat på tidigare. Hon är "journalist och författare med inriktning på högerextremism och rasism", vilket betyder att hon är en av alla dem som försörjer sig på att vara politiskt korrekt. I dagens Expressen bjuder hon på en attack mot de fria medierna på nätet.

För att ytterligare framhäva sig själv och sin betydelse i den viktiga kampen tar hon med några exempel om vad som sagts om henne själv på nätet:

"Lisa Bjurwald är en av många mörka politiska propagandister som korrumperar vår demokrati för att försvara en mycket destruktiv politik för svenska folket, hon vill oss inte väl"

Ja, mot detta påstående har jag inget att invända. Det stämmer också att hon bara är en av många.

Vad dessa individer inte förstår, eller inte låtsas om, är att det likriktade mediala klimatet i vårt land gör alternativa sajter som exempelvis Avpixlat helt nödvändiga. Debatten och påståendena i gammelmedia är så fullständigt vridna och enstämmiga att man måste till de fria medierna för att få information och kunna diskutera. När kommentarsfält dök upp på tidningarnas webbplatser innebar det en demokratisk revolution; plötsligt kunde vi diskutera och bemöta vad som sades i media. Dessa kommentarsfält försvann dock mycket snabbt, när oppositionella röster gjorde sig hörda.

Man använder också språket för att smutskasta de fria medierna. De kallas oftast för hatsajter, eller med Reinfeldts ord, djungeltrummor. Oppositionella röster kallas för "troll". Det är dock lite komiskt, eftersom man inte förstått vad "troll" betyder i internetsammanhang. Ett troll är någon som lägger in fejkade eller lögnaktiga kommentarer för att provocera - det betyder inte sverigedemokrat.

Bjurwald nämner också, som ett positivt exempel, SSU-arna som mobiliserades för att debattera i de fria medierna. Ha - jag skulle vilja se den SSU-are som kan övertyga en skarp Avpixlat-läsare om saligheten i islam, eller vår nuvarande invandringspolitik. En av hennes hyllningar till sig själv blir lite komisk:

"Westerbergutredningen, där jag suttit med som expert, föreslår därför finansiellt stöd till demokratiska motkrafter, exempelvis sajter som sprider kunskap om mänskliga rättigheter."

Vilket land vi lever i! Bengt Westerberg, av alla människor, får alltså ett uppdrag att utreda svenskens rasism, och kopplar in Lisa Bjurwald, av alla människor, som expert. Visst, sprid ni kunskap om mänskliga rättigheter, så kommer vi alla övertygas om förträffligheten i massinvandring.




2 kommentarer: