söndag 23 december 2012

Skånskan om invandringens kostnader



"Inget land klarar av en fri invandring med närmast total tillgång till de generella väldfärssystemen. Redan i dag beräknas invandringen netto, med hänsyn till de inkomster invandrare som arbetar betalar, kosta 60-100 miljarder årligen enligt beräkningar av ekonomerna Ekberg vid Linnéuniversitetet och Tullberg vid Handelshögskolan. Ändå utgår de från siffror från 2006. Det får direkta negativa konsekvenser för hela samhällsekomin. Beloppet är hisnande stort och motsvarar ungefär vad all sjukvård sammanlagt kostar i Region Skåne, Västra Götaland och Stockholms läns landsting."

Siffror på invandringens kostnader är vi inte bortskämda med från etablissemanget. Varje gång en sverigedemokrat vill diskutera dessa, brukar det luddiga motargumentet bli att det även finns intäkter, och att det hela i stort sett nog är en vinst för samhällsekonomin. Några siffror blir det däremot aldrig. Skånskan redovisar nu en årlig kostnad på 60-100 miljarder, netto, och jämför dessutom dessa miljarder med sjukvårdens kostnader.

Dessa siffror är verkligen hisnande, men jag vidhåller att den största kostnaden för invandringsexperimentet inte kan mätas i de direkta utgifterna. Än värre är att massinvandringen kommer leda till ett splittrat och otryggt samhälle, där välfärd ersätts av islam och kriminalitet.






5 kommentarer:

  1. De monetära kostnaderna är snarare 3-4 gånger högre (det är svårt att räkna på kostnader för fängelse/vård, minskad skatt pga att offer inte kan arbeta osv) men klart intressant att PK-media försöker vara objektiva.

    Annars håller jag fullt med dig om att det inte är de monetära kostnaderna som är värst. Ett splittrat samhälle, men även alla människor (främst svenskar) som får sina liv förstörda pga mångkriminaliteten...helt oförsvarligt och de ansvariga förrädarna borde hållas just ansvariga för det.

    SvaraRadera
  2. Invandringen var MYCKET lägre 2006 än den är idag...

    SvaraRadera
  3. Ja, det är ett gott tecken att media ens nämner en siffra. Invandringen sedan 2006 har accelererat just från de områden som är dyrast. Kostnader för kriminalitet, sjukvård, assistans i hemmet (större antal utvecklingsstörda) verklig och bedrägerier, splittring av samhället, en skola brinner ner varje dag osv osv är inte inräknade. Bara skillnaden i vad invandrare betalar in i skatt, och vad de får i direkta bidrag som arbetslösa - den sk. nettokostnaden.

    Än så länge har ingen vågat räkna på vad det egentligen kostar. Det som vissa invandrare betalar in i skatt ska ju täcka deras egen välfärd (skola, vård, omsorg, pensioner...) precis som för etniska svenskar. Därför blir det lite konstigt att räkna det på något slags pluskonto.

    De som inte arbetar och betalar skatt är en ren kostnad som inte uppvägs av att andra arbetar, var sig de är svenskar eller utlänningar. Att vi tagit på oss att solidariskt betla för de som inte (längre) kan arbeta och bidra är naturligt och mänskligt, men att det med automatik ska gälla även de som kommer hit som rena "bidragsturister" är ju inte klokt. Det är galet.

    SvaraRadera

  4. "Än värre är att massinvandringen kommer leda till ett splittrat och otryggt samhälle, där välfärd ersätts av islam och kriminalitet."

    Vad menar du med "kommer leda till"? Skulle inte "har lett till" passa betydligt bättre?

    SvaraRadera
  5. Ja, Claes, där har du en poäng. Jag kanske borde skrivit "än mer"....Jag tror inte vi har nått botten än.

    SvaraRadera