tisdag 18 december 2012

"Tungt" avhopp


Stefan Lundkvist, kommunfullmäktigeledamot i Uppsala och medlem i ungdomsförbundet SDU:s styrelse, väljer idag att hoppa av, efter missnöje med partiledningen. Självklart slås detta upp stort i samtliga tidningar. Man talar om att partiet har en stormig period, och att detta är "ett tungt avhopp".

Det är väl inget tungt avhopp - vi har gott om intelligenta medlemmar som kan ta vid om någon annan lämnar. Är man missnöjd med partiet är det kanske lika bra att söka sig någon annanstans. Alla partier drabbas av avhopp med jämna mellanrum - det är ju ganska naturligt att människor av olika anledningar blir missnöjda, byter åsikt, eller helt enkelt vill sluta med politiskt arbete.

Dock förstår jag inte varför Stefan vänder sig till media med sin kritik. Har man varit medlem i ett antal år, torde man väl ha sympati för partiets kamp och mål, och inte av bitterhet direkt göra vad man kan för att skada detta parti? Antingen stannar man kvar och arbetar för att förända sitt parti, eller så lämnar man och önskar ändå partiet lycka till, eftersom dess politik är så pass viktig. Man går inte till Aftonbladet och Expo, eftersom dessa bara vill ha en chans att ytterligare smutskasta SD.

Artikel i Svd
Artikel i Aftonbladet
Artikel i GP
Artikel i Expressen
Artikel i DN

1 kommentar:

  1. Vi pratar nog om en person som tycker han är större och viktigare än han egentligen är. Han lämnade C med samma motivering och förmodligen tycker han själv att han är ämnad för något stort och när det inte slår in blir han besviken.
    Vad är då bättre än att skapa sig lite uppmärksamhet i pressen?
    Nu lär media och Expo använda honom i den vidare smutsjakten och vore han ärlig i sitt uppsåt att kämpa för SD hade han hållit det här inom partiet.

    SvaraRadera