tisdag 8 januari 2013

75 000 varsel 2013




"Varselvågen fortsätter att dra fram över Sverige. Nu varnar experter för att fler varsel än tidigare verkställs. Orsaken är att de kommer så nära inpå den förra finanskrisen och att eurokrisen fortsätter att slå mot näringslivet."

"Ann-Christin Jans, varselexpert på Arbetsförmedlingen, understryker att frågetecknen inför framtiden gör läget osedvanligt svårbedömt.
– Det ser dystert ut i Europa. Om varslen hade kommit under andra omständigheter skulle vi inte ha pratat om en varselvåg. Men vi kan vara på väg in i en recession i Europa och då reagerar man."

2012 utfärdades i Sverige 111 000 uppehållstillstånd, ett antal som förväntas stiga detta år. Våra politiker har inga som helst lösningar på hur dessa skulle få arbeten, och de bryr sig inte heller nämnvärt. I ljuset av dessa siffror blir också allt prat om strukturell rasism, slöseri med kompetens och problem med matchningar fullständigt löjeväckande. Vi har helt enkelt inga arbeten att erbjuda de hundratusen som kom förra året, eller de hundratusen vi utan tvekan kommer att ta emot i år.

Artikel i DN

5 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Håller med till fullo, Mikael. Vad landets ledning gör mot sitt folk är helt ofattbart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  3. Kan knappt hålla mig till mars då Frankrike ska vara helt klara med sina neddragningar av bidrag.

    Regeringen påstår att de inget kan göra pga internationella avtal som man skrivit.
    Lustigt, har Sverige ett helt eget internationellt avtal och alla andra ett annat? Och det är anledningen till att vi inte följer utlänningslagen och kräver identifikation, kollar ålder på de som säger sig vara ensamkommande barn och ger retroaktiv föräldrapeng till folk som i bästa fall kommer i arbete efter i snitt 7-10år?

    /Läsare

    SvaraRadera
  4. Det är onödigt att överdriva invandringen, det är illa nog ändå. Det låter på dig som att det invandrar 100 000 arbetslösa per år. Så är det inte. Samma villfarelse sprids ibland på Avpixlat.info

    Fakta finns här:
    http://www.migrationsverket.se/info/6067.html

    Sverigedemokraterna har svårt med trovärdigheten utanför den egna sfären. Därför är det extra viktigt att argumentera sakligt.

    SvaraRadera