tisdag 8 januari 2013

Dagens krönika: Olivia Erixon
Som flitiga läsare vet, har jag en förkärlek för att läsa liberala krönikör och bemöta dessa. Ofta tvekar jag dock, eftersom de är alltför förutsägbara eller håller alltför låg nivå. Till slut vinner oftast frustrationen med dessa krönikor, vilket gör att jag väljer att kommentera dem iallafall, trots att de inte tillför något nytt.

I gårdagens Newsmill skriver en Olivia Erixon under rubriken "Svenskar har inte större rätt till Sverige än andra". Denna Olivia är en 17-årig CUFare och hennes text är därefter, men då hennes inställning inte är unik kan vi kanske titta på den iallafall.

Så här beskriver hon sig själv:
"Litet borgarsvin, gillar snö och hajar. Missbrukar eyeliner och är världens enda nyliberala estetare. Skattehöjningar suger och frihet är trevligt."

Vet någon förresten hur det kommer sig att det idag är trendigt bland överklassungdomar i Stockholm att gå med i Centern, av alla partier? Är det för att det är ett gammalt bondeparti, och därmed ironiskt? Eller ser man ett litet parti, redo att kapas av nyliberala krafter?

Typiskt nog inleder hon sin presentation på Newsmill med "Som liberal...". Detta är en inledning som liberaler älskar, för det positionerar dem som goda människor, samtidigt som det fråntar dem allt ansvar. På denna inledning brukar sedan följa något i stil med "vill jag inte ha några krig i världen" eller "tycker jag att alla gränser skall vara öppna". Låt oss då titta på hennes krönika:

"Att du föddes här är inget du hårt arbetat ihop, det var en ren slump. Av den anledningen blir det väldigt skevt att tro sig ha mer rätt till en viss plätt på jordklotet än vad vissa andra skulle ha enbart för att du själv råkade födas här.
Jag ser inte hur någon på grund av denna slump kan ställa krav på hur andra ska vara eller bete sig utöver att följa lagen."


Huruvida det är en slump att man fötts här är närmast en filosofisk och religiös fråga, som närmar sig frågor som meningen med livet, varför vi finns till osv, och är ingenting vi behöver gå in på här. Nu handlar ju inte invandringsfrågan om någon sorts moralisk rätt att bo här, utan om hur vi här kan skapa det bästa möjliga samhället. Man skulle vidare kunna hävda att man som svensk med förfäder som bott och arbetat här ändå har en viss rätt till det här landet. Bor man sedan generationer här, tycker jag nog att man kan hävda denna rätt för de barn man sätter till världen.Sedan kommer då en typisk liberal formulering, som endast är ett poserande, utan någon koppling till reell politik eller konsekvenser:

"I den frihetliga värld jag strävar efter är en gräns ett misslyckande. Var den än går så gör den alltid samma sak och har alltid gjort genom historien: hindrar människors möjligheter i livet."

Ja, det låter fint, men för att föra tillbaka frågan till verkligheten: är en utomeuropeisk massinvandring ett framgångsrecept för Sverige? Nej, jag är övertygad om att den kommer att leda till ett raserat land, med hög arbetslöshet, otrygghet och brottslighet. Det kan inga liberala floskler i världen uppväga.

Slutligen skulle jag vilja uppmana Olivia att åka till Turkiet, Japan eller vilket annat land som helst, och förklara för dess befolkning att de inte har någon särskild rätt till sitt land. Hon skulle mötas med fullständigt oförstående och troligen aggression, eftersom denna inställning endast gäller västeuropeiska länder.

Artikel i Fria Tider

1 kommentar:

  1. Det är klart att det ska va fri invandring, men dom som kommer hit ska inte få en enda skattekrona i bidrag, Olivia Erixon och hennes polare ska stå för deras uppehälle. hon gillar ju tydligen höga skatter eller har hon problem med mattematiken.

    mvh
    Roger Jansson

    SvaraRadera