söndag 6 januari 2013

Aftonbladet: 37 000 i månaden för flyktingfamilj




I dagens Aftonbladet, av alla ställen, dyker en avslöjande artikel upp.

"Allt fler söker asyl i Sverige. Migrationsverkets ­egna lägenheter räcker inte till och myndigheten tvingas sluta avtal med privata boenden.
På en camping under Tjörnbron bor 200 asyl­sökande i små lägenheter. Migrationsverket betalar 300 kronor per person och natt utan måltider.
För lägenheter med fyra bäddar blir månadshyran 37 000 kronor. Med sex bäddar blir det 56 000 kronor."

Man häpnar återigen över att det inte finns några som helst spärrar eller sparkrav när det gäller asylpolitiken. Volymen av asylsökande till Sverige är nu så stor att Migrationsverket inte har kapacitet att hantera den, utan måste hyra boende där man kommer åt, även om det skulle kosta 37 000 i månaden.

"Aftonbladet kunde i går inte nå den ansvariga för upphandlingen. Migrationsverkets informatör Charlotte Jacobsson säger:
– I en idealisk värld ­skulle vi hyra egna lägenheter. Men bostadssituationen är svår och vi måste klara vårt uppdrag."

Nja, den idealiska lösningen vore ju att drastiskt dra ner på denna flyktingmottagning. Att Migrationsverket istället skulle hyra lägenheter framför bostadssökande svenskar är minst lika stötande som att hyra lägenheter för 37 000 av asylindustrins entreprenörer.

Artikel om bostadsbristen i Fria Tider

1 kommentar:

  1. Citatet: "I en idealisk värld ­skulle vi hyra egna lägenheter. Men bostadssituationen är svår och vi måste klara vårt uppdrag"

    Då undrar jag -"vems uppdrag"? Knappast svenskarna....
    Vårt uppdrag är snarare att ge våra ungdomar möjlighet till arbete och bostad och en framtid - men dem tänker de inte på, helt vrickat :(

    SvaraRadera