onsdag 9 januari 2013

Annie Lööf om idéprogrammet


 Annie Lööf.

Vad som händer inom Centerpartiet är närmast irrelevant, eftersom partiet idag är mycket litet, och dessutom riskerar åka ur riksdagen. Dock finns det en möjlighet att de blir kvar, och kan till och med bli ett stödparti till Socialdemokraterna efter 2014. Dessutom får det vansinniga idéprogrammet mycket uppmärksamhet i media. Idag konfronterar Aftonbladet partiledare Annie Lööf om detta program. Hennes svar är så diffusa att de egentligen inte säger någonting.

"Till stora delar är det ett bra program"

Inte ens jag är så politiskt intresserad att jag läst programmet i sin helhet, och det är möjligt att det finns några rimliga punkter där. Det spelar dock ingen roll; så länge man vill ha en massiv invandring, blir alla andra punkter meningslösa, eftersom man inte kan göra mycket när samhället väl är raserat.

"Öppna nationsgränser är hon positiv till men är samtidigt tveksam till skrivningarna om fri invandring.
– Det är en långsiktig vision och inte något som är möjligt att realisera ens de närmaste tio åren."

Frågan är vaför det skulle vara mer realistiskt om tio år. Med nuvarande takt kommer vi då att ha utfärdat ytterligare en miljon uppehållstillstånd, och Sveriges välfärdssystem kommer att ha havererat. Menar Annie Lööf möjligen att när välfärden väl är borta, är vi redo att öppna gränserna, eftersom det då blir mindre attraktivt att komma hit?

"Det var ju så att när jag blev partiledare var jag väldigt tydlig med att Centerpartiet skulle bli idémotorn i svensk debatt. Vi ska våga diskutera och bli intressanta."

Jag skulle nog inte beskriva Centern som idémotorn i svensk politik. Den enda oppositionen är idag Sverigedemokraterna, som däremot är mycket intressanta, då de uppenbarligen gör övriga partier mycket nervösa, och påverkar deras taktiska funderingar vid varje utspel. Och det handlar just om taktiska överväganden; några idéer för Sveriges framtid finns inte i Sjuklövern.

"Nu har jag valt att gå in och markera att jag som partiledare och person inte står bakom vissa av förslagen och att jag vill lägga till vissa delar. Det handlar om starkare skrinvingar om det sociala och det gröna."

Ja, det säger väl en del om bristen på politisk vilja hos detta parti; "starkare skrivningar om det sociala och det gröna" betyder ingenting, och kommer inte göra något för vårt lands framtid. Jag uppmanar härmed alla desillusionerade centerpartister att utforska SD - här kommer ni att finna både energi och den enda riktiga politiken, om ni vill att detta land ska fungera även om ett par decennier.

Kommentar från Lena Mellin
Artikel i SvD
Hatt i DN
Lööf avbryter semestern
Alternativt program
Artikel i GP
Artikel i GP II
Hatt i GP
Analys i SvD
Mer kritik i Aftonbladet
"Tunga avhopp"
Kritik från Lundgren
Artikel i Skånskan
Artikel i Skånskan II
Ledare i Aftonbladet
Analys i Skånskan
Artikel i HD
Ledare i HD
Artikel i Smp
Nästa dag i Aftonbladet
Ledare i Aftonbladet
Debatt i SvD
Debatt i SvD II
Kommentar i Skånskan

1 kommentar:

  1. "Fri invandring till Sverige". Men vad så med orsak och verkan? Vad så med konsekvenserna? Finns det någon konsekvensutredning?
    Jag skulle gissa nära sanningen att ca 75% av svenska befolkningen är emot massinvandring. Troligen fler. 75%? Ja mot massinvandring. Kanske det bara är svenska islamer som vill ha sina anhöriga hit till sverige. När det blir eller är, en stor massinvandring så har motsättningarna ökat. Och troligen ökar oroligheterna utomordentligt mer framledes. Det betyder ett instabilt Sverige. Speciella konstiga människor liknande de typer som skjuter invandrare blir fler och att vi kan vänta oss fler sådana typer i Sverige. Vi har fått en stor invandring av muslimer, som har en religion som jag tycker är hemsk, där man tar livet av människor, för att de inte vill tro på islams gud. I koranen står det över 500 hot mot oss andra som inte vill tro på islamsk dravel. det ide'program som centern framför är närmast någon typ av pajaskonster och som jag betecknar som mycket märkliga. När det gäller invandring så är det bara Sverige demokraterna som inte vill ha massinvandring. Medlemmar från alla de andra partierna ser på oss som valt SD att vi är nazister. Ett makalöst ologiskt och naivt påstående, som gränsar till kognitiv inkompetens. Om inte de andra partierna tar massinvandringen på allvar, så är taket för Sverigedemokraterna 75% av väljkarkåren, eller kanske mer, om alla de Svenskar som inte vill ha den stora invandringen skulle lägga sin röst på SD. Så Stefan Löfven får nog tänka efter mycket noga och ta fram alla de kunskaper han eventuellt har för att förstå situationen, om det är möjligt. Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt har så obetydliga kunskaper, så det är omöjligt att ens försöka diskutera hans märkliga och konstiga argument. Till slut så förstår jag inte att inget av de andra partierna har ens funderat på konsekvenser av den stora invandringen. Vi har fått en ökad nazisthat mot judar i Sverige. Där också USA har uppmärksammat detta samt varnat Sverige. Komihåg att islamer var på tysklands sida under det sista världskriget. Att nu kommunister och även Sossarna har samröre med Palestinierna i Gaza, som i sin tur är fundamentala islamer. Det tycks vara så att världens ledare inte har en aning om att Israel har funnits i över 4000 år. Att Israel var också större under några år för länge sedan. Tar man fram en karta på det område som behärskas av araber så är det så enormt stort så lilla Israel syns knappt. Men ändå vill araberna och med västvärldens hjälp ha ännu mer av Israel. Så konstig är världen av idag. Detta är skrivet av mig Thore

    SvaraRadera