söndag 13 januari 2013

Åsa Linderborg stoltserar
Vår eminente riksdagsman Thoralf Alfsson (sd) arbetar inte bara i riksdagen för landets framtid, han driver också en välbesökt blogg. För ett par veckor sedan lanserade han, med viss glimt i ögat får vi förmoda, tävlingen "Sveriges sämsta journalist". Vann gjorde Åsa Linderborg, med 38,7% av rösterna.

Detta har gjort Linderborg stolt. Antagligen så känner hon att, om en massa otäcka högerextremister ogillar en, så måste man vara på rätt spår. Nu är det dock inte så att vi ogillar en mängd briljanta journalister bara för deras åsikter; vi tycker faktiskt att de helt enkelt är dåliga i sin enkelspårighet och debila analyser. I ärlighetens namn ska sägas att jag själv inte tycker att Åsa Linderborg är sämst. Hon är uttalad kommunist, och har mycket bisarra åsikter och korståg, men hon skriver åtminstone välformulerat, vilket är mer än man kan säga om de flesta av hennes kollegor. De flesta skriver dåligt genomtänkta och uselt formulerade krönikor, som inte är mer än upprepningar av andras krönikor, pepprade med små nyckelord som "30-tal" och "människosyn". Allra sämst skulle jag nog säga är Lena Sundström, som skaffat sig en plats i värmen genom att hitta rasism överallt, inte minst i Danmark. Hon verkar helt enkelt inte särskilt intelligent.Linderborg kan berätta om hur det går till när "högerextremister" reagerar mot PK-media:

"Hur går det till när en skribent plötsligt får mejlen full av hat och hemmet attackerat?
I Mazettis fall började det med att Thoralf Alfsson bloggade. Thoralf Alfsson sitter i riksdagen för Sverigedemokraterna. När han bloggar klickar hela systemet i gång. Fotsoldaterna ger sig ut, på nätet och ända hem till folk."

Som vanligt så idiotförklaras vi. Man behöver ingen auktoritet som "klickar igång" en; vi överöses så till den grad av etablissemangets skriverier, att vi blir provocerade helt på egen hand. Det är väldigt sunt att en person som Mazetti inte bara kan vräka ur sig vad som helst, utan att få hundratals kritiska mothugg.

Linderborg avslutar med en förhoppning inför 2013:

"Jag siktar på att vinna 2013 också, även om konkurrensen kommer vara stenhård. Jag hoppas det i alla fall.
Året har bara börjat, men jag ser redan nu en ohygglig utmanare i Lisa Bjurwald. Om några ­dagar kommer hennes bok Skrivbordskrigarna, som handlar om hur högerextremismen formerar sig på ­nätet."

Lisa Bjurwald tittar vi på här i bloggen med jämna mellanrum. Hon ger ett arrogant och maniskt intryck, och lever helt på att bekämpa "högerextremism" och ivra för åsiktscensur. De är båda värdiga vinnare 2013, men möter förstås stark konkurrens från resten av ankdammen, i form av Oisin Cantwell, Lena Sundström, och alla de andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar