söndag 20 januari 2013

Dagens citat: Kent Persson (m)


"Det är ett stort parti och det finns säkert lite olika uppfattningar om saker och ting."

Kent Persson, partisekreterare i Moderaterna. Foto: Robban Andersson
Kent Persson, partisekreterare (m)
Det jäser hos Sjuklöverns företrädare ute i landet, de som inte sitter i elfenbenstorn, och faktiskt måste ta hand om den enorma flyktingströmmen. Expressen skriver idag:

"Kommunalrådet Bo Frank (M) säger sig ha blivit kontaktad av partikollegor i riksdagen - som vill att han ska leda ett upprop mot regeringens flyktingpolitik.
Det skriver han på Växjömoderaternas hemsida under rubriken "Vill att jag skall bli upprorsledare".
Han beskriver även hur ledamöter från andra allianspartier hört av sig och klagat på att flyktingfrågan "inte får diskuteras" i deras riksdagsgrupper."

Jag brukar här kritisera dessa lokala företrädare för att de är för massinvandring på något generellt plan, men inte just till den egna kommunen. Jag tycker förstås att de borde gå över till SD, men kan i viss mån förstå att man kanske inte lämnar ett parti i brådrasket, där man varit medlem i trettio år.

Kent Perssons uttalande visar ju inte på någon insikt eller förmåga till omvärdering. Han tillägger dessutom:

"Jag har full respekt för att våra kommunpolitiker tycker det är svårt och jobbigt. Vi måste fundera på hur vi gemensamt ska lösa detta."

En gissning är att lösningen inte kommer att vara minskad asylmottagning. Riksdagsledamoten Johan Hultberg (m) bjuder på fler tomma fraser:

"Det låter märkligt. Regeringen sliter för en mer inkluderande arbetsmarknad. Det är bara så vi kan tackla utanförskap."

Återigen myten om att invandrare utestängs från alla de lediga jobb som ligger och väntar på dem. Att volymen skulle vara för stor är fortfarande absolut tabu.

Artikel i Fria Tider
Artikel i Fria Tider II

3 kommentarer:

  1. La lógica lógica. ¿Dónde ha ido?

    /Magnus

    SvaraRadera
  2. Varje meddelande om att regeringen tänker ta kampen mot massinvandring är falskt

    SvaraRadera