måndag 14 januari 2013

Dagens citat: Nazim


"Jag borde ha sökt i Sverige. Mina vänner som åkte dit har just fått uppehållstillstånd."

 

Han kallar sig Nazim och säger att han kommer från Syrien. Han ångrar dock djupt att han sökte asyl i Norge, eftersom han, till skillnad från sina vänner som åkt till Sverige, fortfarande väntar på besked.

"De som hjälpte mig med falskt pass i Turkiet sa att Norge var det bästa landet att resa till, om jag ville få ut resten av familjen ur Syrien. De bland mina vänner som valt Sverige, har redan fått svar och uppehållstillstånd. Jag gick till polisen i Oslo och frågade om jag kunde ändra mig. Då var det för sent."

Norska Aftenposten uppger att endast en av trettio som kommer till Skandinavien har valt Norge. Norska migrationsverkets chef, Frode Forfang är ändå oroad:

"Om bara 10% av asylsökarna som väntas till Sverige istället skulle välja Norge, så utgör det en ökning med 50%"

Enligt Aftenposten är formellt sett asylreglerna i Norge och Sverige ganska lika. Ändå är det Sverige som är förstahandsvalet för många av de asylanter som kommer via Turkiet, Grekland, Italien och Spanien. Forfang nämner ett antal förklaringar till detta:

- Sverige har generösare regler för familjeåterförening
- Sverige har redan stor invandrad befolkning
- Sverige har ett rykte i världen som mer invandringsliberalt en Norge
- I Sverige kan asylsökare bo var de vill, med stöd från staten.

Ja, vänner, bollen är i rullning, och undergången närmar sig nu mycket snabbt.

8 kommentarer:

 1. Se till att ha det riktigt bra nu på slutet så du har något roligt att berätta för mig i skärselden.

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. Haha, nu ska vi inte ge upp redan, Magnus!

  SvaraRadera
 3. Ja, det är för jävligt, att vi inte värnar mer om vår ekonomi
  och vårt land. Typiskt dumma och fega svenskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många länder har ju haft krig där de kickat ut alla som ville invand(rare)era deras land och dessa länder är alltid mer stolta över sitt land och tar hand om sitt land och sitt folk i första hand, se på USA som slet sig loss från england, australien slet sig loss från england på ett fredligt sätt+skyddade sig från japan i WWII, finnarna krigade mot ryssarna, Kina blev invanderat av flera länder flera gånger, ja tom nordkorea som försvarade landet mot usa/sydkorea från imperialismen, för att ta några exempel.
   Alla dessa länder vet hur det är när hela befolkningen känner sig hotad av när andra makter vill ta över ens land.

   Vår invasion av vårt land sker i ”smyg” och ”långsamt” och tom av statens skydd och hjälp. Utan SD vid makten kommer det komma en dag när vi också måste skydda vårt land och sparka ut alla som ville ta över och fördärva vårt land. Därefter kommer vi alla att komma ihåg dessa händelser och för all framtid värna om vår ekonomi och vår befolkning i första hand.

   Radera
  2. Tack! Hade inte tänkt på att det är så det fungerar(förstås).

   /Magnus

   Radera
 4. Ja, att vi har haft fred i ett par hundra år spelar säkert en roll. Många inser inte att vi även i fredstid haft politiker, folkrörelser och entreprenörer som arbetat för att bygga upp det här landet.

  SvaraRadera
 5. Här finns många invandrare och därför lockar det ännu fler invandrare. Det betyder väl att invandringen kommer att accelerera. Då är det gonatt med Sverige som vi känner det.

  SvaraRadera
 6. Dessutom har tydligen Sverige nu ett rykte som ett generöst land. Det lär vid det här laget inte finnas en enda by i Somalia där man inte hört talas om att det är just Sverige som gäller.

  SvaraRadera