måndag 14 januari 2013

Inget bidrag till SDU i år heller


 

Ungdomsstyrelsen är en myndighet som enligt egen uppgift tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. De ger stöd till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete.
I år delar man ut 258 miljoner till 221 organisationer. En organisation som ansökt, men fått avslag, är Sverigedemokraternas Ungdomsförbund, SDU. Ungdomsstyrelsen hävdar att avslaget beror på formella fel i ansökan, något som tillbakavisas av förbundsordförande Gustav Kasselstrand. De övriga riksdagspartiernas ungdomsförbund har samtliga fått anslag beviljade.

När organisationens generaldirektör Per Nilsson uttalar sig, är det dock lätt att misstänka att det finns en viss ideologisk styrning bakom dessa anslag:

"Trenden för kvinnors organisering är att fler och fler uppfyller kraven för att få bidrag. Fler organisationer inom hbtq-området har lyckats etablera sig på riksnivå i år. Vi vet att många etniska organisationer arbetar för att öka och variera sina aktiviteter och vi hoppas att det blir fler som söker nästa år."

På Ungdomsstyrelsens egen hemsida kan man också läsa följande:

"Flera nya spännande organisationer finns med för första gången i år, till exempel:
 • Musikföreningen Lillith Eve
 • Iransk och kurdisk integration
 • Ekumeniska gruppen för kristna hbtq-personer (EKHO)
 • Unga humanister."
Hela listan på organisationer som fått anslag finner ni här.

Artikel i DN
Artikel i Fria Tider
Artikel i Fria Tider II

2 kommentarer:

 1. SDU och Herr G K:
  Skicka in ansökan till 2014 redan nu.
  Rekommenderat brev.
  Lämna också in en ansökan personligen och kräv kvitto, fotografera och filma när handlingarna överlämnas osv.

  Kör hårt och absolut ärligt.

  /Sverige Folk

  SvaraRadera
 2. Begär ut ansökningar från organisationer som beviljats stöd. Använd dessa som hjälp när Ni skriver en ny ansökan för 2014. I övrigt instämmer jag med ovanstående skribent!

  SvaraRadera