måndag 14 januari 2013

Cecilia Malmström varnar för nationalister
Cecilia Malmström är folkpartist och EU-kommissionär med ansvar för inrikes frågor, som bland annat innefattar asyl- och migrationsfrågor och EU:s arbete mot den organiserade brottsligheten. Personligen tycker jag att hon ger ett ganska sympatiskt intryck, men hon är dock den värsta sortens liberal broiler, av typen som inleder alla sina uttalanden med "Som liberal vill jag...".

I dagens DN varnar Malmström för hotet från högerextremister. Förstås.

"Malmström pekar på att högerextrema partier växer sig allt starkare i den ekonomiska krisens Europa, samtidigt som de blir bättre på att samarbeta och börjar bilda gemensamma europeiska plattformar.
Franska Front National och ungerska Jobbik finns redan i EU-parlamentet. De är, enligt EU-kommissionären, högljudda, men har ganska lite inflytande."

 "Men ju fler de blir och ju mer välorganiserade de är, desto större hot blir de i EU-parlamentet, som är fullt medbestämmande i lagstiftningsfrågor, säger Malmström.
– Skulle de bli en av de större grupperna, så kan de verkligen påverka. Det är bekymmersamt."

Återigen slås man av vilken märklig demokratisyn dessa personer har. EU-politikerna är inte Guds utsända att styra över människorna, utan tvärtom människornas representanter i de lagstiftande församlingarna. Miljoner fransmän vill ha just företrädare från Front National som sina representanter i Europaparlamentet. Är det då Malmströms uppgift att se till att de får så lite inflytande som möjligt? Är det bekymmersamt att de skulle kunna påverka, precis som kommunister och liberaler?

På fullt allvar lägger hon sedan till vad som måste vara det tröttaste och märkligaste uttrycket för politiskt korrekt arrogans:

"Det finns alldeles för stor tendens att fiska i grumliga vatten."

Cecilia Malmström donerar även pengar till Expo.Sveriges liberala broiler nummer två, Birgitta Ohlsson, noterar något annat obehagligt:

"Ohlsson pekar också på att högerextrema partier i Europa har en ny strategi och blivit socialt aktiva för att vinna bredare stöd. Hon nämner som exempel grekiska högerextremister som hjälper gamla utsatta kvinnor och delar ut mat till fattiga och tyska nynazister som arrangerar julfirande för ensamstående mammor och startar sportklubbar."

Ja, det låter ju fruktansvärt. Vad gör ni själva, Cecilia och Birgitta? Ingenting förstås, men se bara till att inte fiska i grumliga vatten.


5 kommentarer:

 1. När blir man högerextrem Tobbe? Jag bara undrar om jag räknas in i gänget? Jag är för demokrati, jämlikhet och lika rättigheter men mot överdimensionerad invandring* speciellt då av muslimer som om man hårdrar det är mot just detta. Jag känner att ju mer högerextremister vi importer desto mer förlorar jag av mina gamla värderingar och börjar tappa dom värden jag hade. Troligen är jag inte unik, så säg att för varje högerextrem vi tar in får vi säg 1,2 inhemska. Det blir ju hemska siffror i slutändan. Om jag räknar vidare tror jag vi blir fler högerextrema än vi har innevånare och då börjar all logik falla totalt. Det bara yrar. Av någon anledning associerar jag ordet högerextrem med något negativt så det är ju med blandade känslor jag marscherar mot framtiden. Följdfrågan blir då också inser jag. Varnar Birgitta för något hon egentligen längtar efter?

  *Och speciellt vi hög inhemsk arbetslöshet.

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. Tja, det här ordet "högerextrem" är ett mycket märkligt begrepp. Höger brukar ju beteckna en strävan att minska staten och skatterna. Följaktligen borde en högerextremist betyda någon som vill ha extremt låga skatter och extremt liten välfärd. Istället betyder begreppet idag invandringskritisk.
  Jag kallar mig själv ibland skämtsamt "högerextremist", men då till och med den store nestorn Jean-Marie Le Pen talat om sitt parti som "L'extrême droite" kanske vi ska ta tillbaka ordet.... :-)

  SvaraRadera
 3. Hittade den här:
  http://www.svtplay.se/video/49403/europas-extremister
  Så här får vi kanske svar på vad som är den aktuella definitionen;)

  /Magnus

  SvaraRadera
 4. Japp, den har jag sett. Den skildrar dock inte partier som SD eller Front National, utan lite radikalare grupper, som exempelvis Bloc Identitaire i Frankrike. Denna grupp verkar syssla med ganska fåniga aktioner, även om de samtidigt var lite festliga...

  SvaraRadera
 5. Jo, Betyarsereg verkade som en smula extrema. En väninnas judiska farmor tycker inte att utvecklingen i Ungern är särskilt angenäm och jag kan ha viss förståelse för det efter ha sett dessa killar.

  /Magnus

  SvaraRadera