lördag 19 januari 2013

Dagens citat: Soraya Post


"Vad är det Sverige har för problem? För romerna har inga problem. Det är inte vårt problem. Det är ett samhällsproblem. Diagnosen heter antiziganism."


Soraya Post, International Roma Women Network, vice ordförande i European Roma and Travellers Forum, sitter med i Sveriges Radios styrelse och i Västra Götalandsregionens samarbetsgupp för nationella minoriteter.

Självkritik står som vanligt inte högst på dagordningen. Jag skulle nog säga att man har ett problem om 90% av gruppen inte når gymnasiebehörighet, för att ta ett exempel. Till saken hör att denna Soraya ser ut och låter som vilken göteborgskvinna som helst, varför jag betvivlar att hon behöver uppleva någon "antiziganism". Bär man dock en stor finsk-romsk kjol, och dessutom stjäl, kan man säkert stöta på tråkigt bemötande.6 kommentarer:

 1. Jo, det måste väl vara statens fel att romerna inte går till skolan?

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. Jag tog det som ett exempel, eftersom det knappast kan bero på diskriminering. Soraya har dock en förklaring till det också, som förstås inte ligger hos gruppen, utan beror på misstro mot skolan, grundad på erfarenheter från före 1960.

  SvaraRadera
 3. Jag "råkade" kommentera den här damen under inlägget om Jasenko.

  /Magnus

  SvaraRadera
 4. Det är ok, då visste du ju inte att hon skulle få ett helt eget avsnitt ;-) Tack för länken förresten, den genererade ett par tankar.

  SvaraRadera
 5. Anti hit och anti dit.
  Alla som följer anti är kulturmarxister.

  SvaraRadera
 6. Mmm, familjen Post från Göteborg är riktiga förebilder att ta efter. Tycker du ska ta och kolla upp domslut innehållande det efternamnet i Göteborgs tingsrätt. Jag känner till iaf ett fall med vad jag antar är son eller syskonson till Soraya där en person nästan blev knivmördad för ett smycke. Förövaren är sedan ett par år död, inte helt otippat i en heroinöverdos.

  SvaraRadera