söndag 27 januari 2013

Dagens krönika: Dilsa Demirbag-Sten
I dagens DN skriver Dilsa Demirbag-Sten om bristen på vilja hos de svenska politikerna. Även om hon mot slutet spårar ur i en debil attack mot SD, håller jag med om hennes grundanalys. Hon menar att samhället idag tenderar att vilja "problematisera" problem snarare än att lösa dem.

"Vad har vi nu? En nation som drivs av viljan att beskriva och ”problematisera” verkligheten. Allt fler är upptagna med att putsa på sin politiska fasad. Många vill ge sin bild av problemen, oavsett om det är arbetslösheten, det fria ordet, kvinnohatet på nätet eller de växande ekonomiska klyftorna.
Gott så, men vem vill ta tag i verkligheten och förändra den? Vem orkar masa sig ut på gator och torg, långt från sociala medier och seminarier med de redan frälsta, och möta dem som ideologiskt står på andra sidan och behöver tankemotstånd. Det är i skarven mellan olika bilder av verkligheten men också genom drivkraften att förändra den som ett dynamiskt samhällsklimat kan uppstå."

Jag ser inte heller mycket vilja hos de etablerade politikerna, och det verkar närmast som att inget av de traditionella blocken ens har en riktig vilja till regeringsmakten, och det är ändå deras starkaste drivkraft. Ambitionen att göra Sverige bättre har de släppt för länge sedan. Jag förstår överhuvudtaget inte vad Fredrik Reinfeldt vill med det här landet eller sin politik.

Idag finns det ju dock en rörelse och ett riksdagsparti som vill förändra samhället till det bättre. Sverigedemokraterna beger sig faktiskt ut på gator och torg, och bjuder rejält tankemotstånd mot den viljelösa och trötta etablerade makten. De bryter också rådande konsensus och vågar ifrågasätta det som absolut inte får ifrågasättas; den svenska invandringspolitiken.

När jag började läsa artikeln, trodde jag att Dilsa helt skulle ignorera denna folkrörelse, men hon erkänner dess existens mot slutet:

"Frustrationen över bristen på en handlingskraftig politik är märkbar. Det blir allt lättare att värva missnöjesröster, och de enda som framstår som en opposition till ”makten” är ett främlingsfientligt parti som hotar med att agera. Jag tror dem. De kommer säkert att agera – ickedemokratiskt."

Här motsäger hon hela sitt tidigare inlägg. Det enda parti som vill något beskrivs direkt som "främlingsfientligt", och rösterna på detta parti är "missnöjesröster". Men Dilsa, var det inte det du efterlyste? På samma sätt beskrivs nu de tusentals engagerade röster som yttrar sig på nätet som "näthat".Den sista meningen blir sedan det fullständiga intellektuella haveriet. Varför skulle Sverigedemokraterna agera ickedemokratiskt? Hela partiet är demokratiskt uppbyggt, deltar i demokratiska val, och debatterar i riksdagen. Det största föraktet för demokratin uppvisar just medie- och politikeretablissemanget, som på alla sätt försöker tysta och demonisera det enda parti som ifrågasätter den nuvarande ordningen. Till denna åsiktselit hör uppenbarligen även Dilsa Demirbag-Sten.

7 kommentarer:

 1. Dilsa problematiserar verkligheten och putsar på sin politiska fasad precis lika mycket som de hon försöker kritisera (problematisera) i sin krönika. Hon är lika värdelös på att lösa problem som alla andra likasinnade. De är de 1000-tals invandrare som lyfts fram och får problematisera Sverige. Ingen svensk får ju problematisera mot det håll sanningen finns och absolut inte lösa några problem. Då brännmärks man som rasist för att tystas.

  Tobbe håll inte med om någon grundanalys. Det finns ingenting. Jag håller stenhårt på att om den som driver någon som helst analys av samhället klarar av att förstå SD (eller andra nationella partier) som en normal folkrörelse och respektera den så har de en acceptabel förmåga till att tänka och är inte helt förmörkade av kulturmarxism.

  Det blir långsamt fler och fler, men det är verkligen inte många etablerade. Tanken är ändå att byta ut de flesta. De som har skapat nuvarande samhälle är helt ansvarslösa och okunniga.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig. Det jag höll med om i Dilsas text var att det saknas vilja bland de etablerade partierna. Däremot vägrar hon ju helt se att denna vilja finns hos SD.

  SvaraRadera
 3. Skriver igen. Fy fan för Dilsas "– ickedemokratiskt". Hon har ju precis hela tiden tillhört och lyfts fram av den allenarådande ickedemokratiska sidan. Hon har noll förmåga till självkritik. Jobbar för pengar. Jobbar inte alls för att få ett bättre samhälle.

  SvaraRadera
 4. Jo Tobbe jag håller med om din slutkläm. Vi tycker för det mesta eller nästan alltid samma, alltså inom det samhällskritiska spektrat.

  Vad jag menar är att även Dilsa saknar vilja! Då skall hon ta mig tusan inte gnälla (annat ord för kulturmarxismproblematisering). Och ja vägrar man se SD's vilja, och att den inte är ondare än vad man själv är, så skall man sluta skriva för då är man blott och enbart kulturmarxist och förtryckare av vanligt folks sunda förnuft och ansvarsfulla samhällsformande.

  SvaraRadera
 5. Och jag håller med dig igen (hm, det kanske stämmer att det är mycket ryggdunkningar på dessa sajter :-)
  Nej, det där med "icke-demokratiskt" var ju ett fullständigt hjärnsläpp, som hon säkert inte ens kan förklara.

  SvaraRadera
 6. Förlåt att jag spamar dig. Hennes text och oförmåga att tänka ansvarsfullt gjorde mig sur :)

  SvaraRadera
 7. Det är lugnt - mata på bara så du får det ur dig! :-)

  SvaraRadera