måndag 28 januari 2013

Daniel Swedin förstår inte avvisningar

 
Den svenska flyktingmottagningen är enorm och bra mycket större än vad landet egentligen kan hantera. Den är dock formellt reglerad, vilket innebär att individer utan asylskäl kan få avslag, för att därefter lämna landet.

 
Av detta förstår Aftonbladets Daniel Swedin ingenting.

"Vad är det som ska bli effektivare? Att polisen ska kunna plocka upp fler pappor i deras hem, fler barn i deras skolor, fler mammor på deras jobb och skicka dem ur landet. Det ska också bli effektivare att chartra flygplan för att skicka människor tillbaka till platser de lämnat. Tillbaka till platser där de kan förföljas, hotas eller mördas."

Ja, det låter ju rörande med hem och skolor. Men vad menar Swedin är alternativet? Om vi inte genomför avvisningar av personer som nekats uppehållstillstånd behöver vi ju inte göra någon prövning alls, utan helt enkelt införa fri invandring.

I sammanhanget tar han också upp de två ugandiska män som säger sig vara homosexuella, och dessutom ett par, trots att Lawrence inte visste att Jimmy var i Sverige när han fick syn på en bild av honom i en tidning. De båda är ärliga med varför de just gift sig i Sverige:

"Han kommer att bli gripen direkt på flygplatsen. Det här giftermålet betyder döden för honom om han återvänder till Uganda, säger hans äkta make Jimmy Sserwadda till SvD.
Men han lägger till, på frågan om varför de bjudit in medier till sitt bröllop: - Det ökar chansen för min partner att få stanna i Sverige. Blir man outad i svensk media innebär det en hotbild."

 

Till och med detta tvivelaktiga fall tycker alltså Daniel Swedin är ömmande.

"Tobias Billströms effektivisering innebär att nya och åter nya tidningsartiklar som den om Jimmy och Lawrence kommer skrivas. Nya nyhetstexter om omänsklig behandling, felaktiga beslut och konstiga omständigheter."

Ja, det kommer säkerligen att skrivas fler tidningsartiklar om omänsklig behandling och utvisningar som måste upphävas. Vad Swedin glömmer, i sin bubbla, är att det också finns en mängd vanliga svenskar som fått nog, och önskar att polisen verkligen kunde effektivisera avvisningarna. Vårt land har inget behov av vare sig Lawrence eller Jimmy.


4 kommentarer:

 1. Daniel HD Swedin har talat.
  Knepigt det där med gays och Uganda, och knepigt det där med polis och lagen men..

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. Ännu en PK-extremist som ser ut som en 12-åring...

  SvaraRadera
 3. Till dig som skriver at vårt land har inget behov av vare sig Lawrence eller Jimmy vil jag bara påminna om att sverige har undertäcknat traktat som ska skydda människor som är hotade. Och om du inte har fått med dig att bögar i Uganda är hotade så har du ingenting att tillföra i denna diskution. Jag känner båda personligen och mera kärleksfulla och modiga folk ska du leta länge efter. Du borde skämmas!!!

  SvaraRadera
 4. Tja, det var kanske onödigt att nämna namn, men eftersom artikeln gick in på detta fall tog jag det som exempel. Egentligen handlade mitt inlägg inte om dessa individer, utan om varför vi har avvisningar överhuvudtaget.

  Själv kanske du borde skämmas lite över att du knappt kan skriva. Onödigt påhopp? Nej, jag tycker inte det - har man stavfel i var och varannan mening, visar det att man inte läst särskilt mycket, och då är frågan om man själv har så mycket att tillföra i en diskussion.

  SvaraRadera