tisdag 29 januari 2013

Dagens citat: Två miljöpartister


"Och det förekommer naturligtvis skam/hedersrelaterat våld i familjer utan utländsk bakgrund"

Helena Hellström Gefwert (mp) och Gunvor G Ericson (mp)
Nej, det är ju just det som inte förekommer. Detta våld kommer ur en kultur som är fullständigt främmande för oss, där hela klanens heder är beroende av hur väl man kontrollerar kvinnorna. Det förekommer att svenska män mördar sin fru, men de får då hela samhället och släkten emot sig. En svensk man kan inte heller samla sina söner och bröder för att mörda sin egen dotter.

Varför skall alltid liberaler, och i detta fall miljöpartister, anpassa verkligheten efter sina idéer, istället för tvärtom? I multikulturalismens namn är det tydligen viktigt för dessa miljöpartister att tänka sig att hedersvåld är oberoende av kulturell bakgrund, men det hjälper ju knappast de drabbade personerna. Det hjälper definitivt inte Sverige.

Artikel på Newsmill

9 kommentarer:

 1. bra kommentar
  synd bara att inte Newsmill orkar ta sitt ansvar för kommentarer

  SvaraRadera
 2. Ja, Newsmill var mycket mer intressant när de hade kommentarsfältet öppet. Om exempelvis Avpixlat klarar av ett kommentarsfält, borde även Newsmill göra det. Newsmill är ju inte lika ensidigt som Aftonbladet...

  SvaraRadera
 3. Nuförtiden verkar det som om "journalister" kan skriva artiklar utan någon som helst faktabasering eller verklighetsanknytning, tyvärr är vi ju alltför vana vid det.

  Precis som jag skrev förrut, en enkel läsning på wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Hedersmord#Hedersmord_i_Sverige) visar ju just motsatsen. Fakta kära Helena & Gunvor, är att det inte finns ett enda fall utan utländsk bakgrund. Det finns fall där offret har varit svensk (likt http://www.friatider.se/mamman-det-var-ett-hedersmord) men då är det ändå en arab som utför hedersmordet. Hur kan dom ens komma på tanken att skriva denna artikel? Om det nu förekommer, ta fram ett fram ETT fall med en etnisk svensk som har begått ett skam/hedermord!

  Men låt oss ändå motstrida denna hårdfakta, och säga att det har begåtts nåt hedersmord av en svensk. Varför belysa det? Ska man inte rikta problemenen och åtgärderna på där man kan göra störst nytta, dvs. rikta in sig människorna från arabvärlden som,enligt detta exempel, begår den största delen av hedersmorden.

  De borde istället skriva en artikel om hur man på allvar kommer åt det stora probelem, dvs hedersmorden som utförs av människor från arabvärlden. Det vore en sällsynt journalistik men så den ska bedrivas, men skulle väl stämpla dem som rasister.  SvaraRadera
 4. Om jag ska vara lite petig, så verkar det inte vara araber som är flitigast på detta område, utan kurder. Men, men, några svenskar är det förstås inte.

  SvaraRadera
 5. Jo, det är ju sant. Man klumpar ju lätt ihop dem som en grupp "araber". Skön läsning att det bara är vi svenskar som måste bättra och utbilda oss. Inga krav, utbildning eller begränsning på de som kommer hit...

  SvaraRadera
 6. Miljöpartiet är det mest extrema riksdagsparti vi har idag, de har t.o.m passerat Vänsterpartiet som framstår som mer sansat nu efter Ohly. Hans avskedsord om utomparlamentariska metoder om de inte får sin vilja igenom ringer fortfarande i mina öron.

  SvaraRadera
 7. Ja, Ohly har aldrig varit demokrat, vilket hans tidigare uttalanden, långfingret till en motdebattör, samt då detta tal, visar.

  SvaraRadera
 8. Hej Tobbe, läser numera din blogg och måste säga att du skriver mycket bra och intressanta inlägg. Tack för det.

  Mvh Katja

  SvaraRadera
 9. Tack själv, Katja! Positiv feedback håller motivationen uppe - fortsätt läs och kommentera!

  SvaraRadera