tisdag 29 januari 2013

Dagens citat: Två miljöpartister


"Och det förekommer naturligtvis skam/hedersrelaterat våld i familjer utan utländsk bakgrund"

Helena Hellström Gefwert (mp) och Gunvor G Ericson (mp)
Nej, det är ju just det som inte förekommer. Detta våld kommer ur en kultur som är fullständigt främmande för oss, där hela klanens heder är beroende av hur väl man kontrollerar kvinnorna. Det förekommer att svenska män mördar sin fru, men de får då hela samhället och släkten emot sig. En svensk man kan inte heller samla sina söner och bröder för att mörda sin egen dotter.

Varför skall alltid liberaler, och i detta fall miljöpartister, anpassa verkligheten efter sina idéer, istället för tvärtom? I multikulturalismens namn är det tydligen viktigt för dessa miljöpartister att tänka sig att hedersvåld är oberoende av kulturell bakgrund, men det hjälper ju knappast de drabbade personerna. Det hjälper definitivt inte Sverige.

Artikel på Newsmill

9 kommentarer:

 1. bra kommentar
  synd bara att inte Newsmill orkar ta sitt ansvar för kommentarer

  SvaraRadera
 2. Ja, Newsmill var mycket mer intressant när de hade kommentarsfältet öppet. Om exempelvis Avpixlat klarar av ett kommentarsfält, borde även Newsmill göra det. Newsmill är ju inte lika ensidigt som Aftonbladet...

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Om jag ska vara lite petig, så verkar det inte vara araber som är flitigast på detta område, utan kurder. Men, men, några svenskar är det förstås inte.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Miljöpartiet är det mest extrema riksdagsparti vi har idag, de har t.o.m passerat Vänsterpartiet som framstår som mer sansat nu efter Ohly. Hans avskedsord om utomparlamentariska metoder om de inte får sin vilja igenom ringer fortfarande i mina öron.

  SvaraRadera
 7. Ja, Ohly har aldrig varit demokrat, vilket hans tidigare uttalanden, långfingret till en motdebattör, samt då detta tal, visar.

  SvaraRadera
 8. Hej Tobbe, läser numera din blogg och måste säga att du skriver mycket bra och intressanta inlägg. Tack för det.

  Mvh Katja

  SvaraRadera
 9. Tack själv, Katja! Positiv feedback håller motivationen uppe - fortsätt läs och kommentera!

  SvaraRadera