måndag 28 januari 2013

Reklam ska avskräcka invandrare
I det ena europeiska landet efter det andra vaknar regeringarna upp, tar avstånd från mångkulturen och försöker begränsa invandringen. Storbritannien tänker nu dra igång en reklamkampanj i Bulgarien och Rumänien, som skall fokusera på de dåliga sidorna av det brittiska samhället, allt för att avskräcka människor från att ta sig till landet. SvD berättar:

"Rumänien och Bulgarien omfattas i dagsläget av begränsningar för hur många av deras medborgare som får leva och arbeta i Storbritannien. Dessa försvinner dock under nästa år och det är orsaken till att kampanjförslaget nu förs fram."

Som alla vet går Sverige den motsatta vägen, och försöker istället få hit så många människor som möjligt, från så svårintegrerade kulturer som möjligt. Jag har inte hört talas om att vårt land skulle ha några liknande begränsningar.

Skulle vi en dag byta inriktning på invandringspolitiken, har vi iallafall ingen brist på skribenter som är duktiga på att baktala Sverige. Katarina Mazetti och Oisin Cantwell skulle kunna slå sina huvuden ihop för att, efter eventuell bearbetning av intelligentare textmakare, övertyga Balkans romer om hur usla Sverige och svenskarna är.


1 kommentar:

  1. Tack Tobbe, bra skrivet! Andra länder vaknar, Sveriges politiker sover (eller vad ska säga, det var snällt sagt...)

    SvaraRadera