torsdag 3 januari 2013

Den förväntade krönikan om indisk våldtäkt



I mitten av december våldtogs en ung kvinna brutalt på en buss i den indiska huvudstaden New Delhi. Hon överlevde inte sina skador.

Precis som när det gäller muslimska hedersmord, måste då PK-media på något sätt koppla det även till svenskarna, så att vi inte får för oss att vi på något sätt är bättre. Vi minns alla Gudrun Schymans tal om att det var samma könsmaktsordning här som i talibanernas Afghanistan. Då ska man komma ihåg att Gudrun Schyman här har kunnat gå klädd hur hon vill, gått i skola, haft ett högavlönat arbete, varit chef över män, och dessutom svinat runt på ett sätt som omedelbart skulle lett till hennes död i Afghanistan.

I dagens Aftonbladet bjuder då skribenten Ingvar Persson på den förväntade krönikan:

"Ändå hade Schyman förstås rätt.
Förtrycket av kvinnor i talibanernas Afghanistan kan visserligen inte jäm­föras med kvinnors utsatthet i Sverige, och våldtäktsmännen i New Delhi kan inte lasta någon strukturell könsmaktordning för sina handlingar.
Men på ett plan, när det handlar om över- och underordning, är det samma norm och samma struktur som gör att kvinnor i New Delhi och i Halmstad får sina liv begränsade av rädsla. Och ­samma mönster som dödade den unga indiskan dödar också kvinnor i Sverige."

Det stämmer att vi nu fått in en rejäl dos hederskultur och gruppvåldtäkter i Sverige, men det är troligen inte det Persson vill säga. Han vill säga att ni usla, svenska män, inte på något sätt skiljer er från de våldsamma männen från klan- och hederskulturerna. Det hjälper inte om ni delar på tvättning och städning och går ut med barnvagnen - som män förtrycker ni helt enkelt kvinnor.

Slutligen vill jag fråga Ingvar Persson: finns det ett enda fall där etniska svenskar begått en gruppvåldtäkt?






1 kommentar:

  1. Jag tror det var ett fall av en knepig våldtäkt där en flaska ingick och en av gärningsmännen faktiskt var kvinna som förgrep sig på en annan. Media var knapphänta, men jag fick intrycket av att det kunde vara några av våra värsta alkohol- eller knarkarslödder.

    För övrigt så kan jag inte annat än gilla de indiska kraven på avrättning av gärningsmännen. De kan då garanterat inte göra om det och kostar inte den indiska staten några fängelsepengar.

    SvaraRadera