lördag 26 januari 2013

Grattis Sverige - "vi" blir fler



I detta lilla klipp berättar SVT att Sveriges befolkning ökar. Man är dock brutalt ärlig med vad det beror på; den enorma flykting- och anhöriginvandringen. Endast Frankrike och Tyskland har tagit emot (marginellt) fler asylsökande än Sverige. Frankrike har en befolkning på 65 miljoner, Tyskland 82 miljoner, och Sverige 9,5 miljoner.

Politikeretablissemanget brukar skylla på att vi är förbundna enligt avtal att ta emot dessa flyktingar, vilket knappast är sant, eftersom inget annat EU-land tar emot ens tillnärmelsevis lika många per capita.




2 kommentarer:

  1. Ett väldigt tendensiöst och snudd på främlingsfientligt inslag med balkongparaboler och allt. Snacka om att missbruka statistik; man får hoppas mot bättre vetande.

    Så här låter det t ex: "De allra flesta som fick stanna i Sverige det är anhöriga till personer som redan fått uppehållstillstånd här. Somalier är den absolut största gruppen av anhöriginvandrare."

    Lägger man ihop alla uppehållstillstånd av anhörigskäl får man 41 156 st. Hur kan det bli "de allra flesta" av 111 000 st? Antalet somalier var 4 881 st. Hmmm. Reportern har läst slarvigt på Migrationsverkets hemsida: "Familjeanknytning — den vanligaste orsaken till invandring"



    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera