lördag 5 januari 2013

Ica-Mazetti beklagar sig


Katarina Mazetti

För ett par dagar sedan dök en usel och föraktfull krönika upp i Ica-Kuriren. Poängen i krönikan var att det inte finns något svenskt, och det blev också några slängar mot Sverigedemokraterna. Troligen hade avsändaren Katarina Mazetti väntat sig ryggdunkar från andra PK-människor, vilket hon troligen också fick, men framför allt retade hon upp en stor mängd vanliga människor.

Låt oss börja med att slå fast att hot och attacker inte är acceptabelt. Det borde dock vara acceptabelt att med ord bemöta hennes idiotier, vilket många människor gjorde. Efter 600 kritiska kommentarer valde Ica-Kuriren att stänga kommentarsfältet och radera samtliga kommentarer.

Idag beklagar Mazetti sig för Expressen. Vad skrev hon då i denna krönika? Den följer i princip Reinfeldts linje att enbart barbariet är svenskt:

"Vet den mannen [en sverigedemokrat] att Lucia var ett katolskt helgon från Syrakusa som vi firar genom att sjunga en neapolitansk fiskarvisa?"

Ja, det vet alla, inte minst eftersom svenskhatare är så glada i att påpeka det.

"Den enda rent svenska folkmusiken är väl näverlur och kohorn, och att kula eller köla – det vill säga ett sångsätt som går ut på att med gäll röst vråla hem korna."

Svenskar kan alltså möjligen vråla hem kor, och har en lång bit kvar för att uppnå exempelvis den högstående somaliska kulturen.

"En statistiker i bekantskapskretsen säger att det är mycket svårt att finna en ”svensk” som i tre generationer inte har en enda utlänning. Som att hitta en vit älg i skogen ungefär. De finns, men få har sett en. Kanske borde någon grävande journalist snoka lite i Sverigedemokraternas stamtavlor, de har ju själva begärt en sorts etnisk rensning i riksdagen."

Få har alltså ens sett en etnisk svensk. Att SD begärt etnisk rensning i riksdagen har jag aldrig hört talas om, och det har troligen endast hänt i Mazettis eget huvud.

Och så slutligen ett idiotiskt angrepp på Sverigedemokraterna:

"Jimmie Åkesson borde inte ha gula knäbyxor, han borde bära bomberjacka, kängor och tatueringar, den klassiska Sverigedräkten för det folkslag som bildade basen i hans parti."

Jag tycker att en så här korkad och vidrig krönika förtjänar verbala motangrepp och bojkott av tidningen som väljer att publicera den. Det är ett sundhetstecken att hundratals svenskar blir upprörda och tar sig tid att bemöta den. Att en idiot tydligen tog sig för att knacka på Mazettis dörr mitt i natten är förkastligt, men då ska man komma ihåg att texten upprörde tusentals människor, varav så gott som alla valde att med ord bemöta den.6 kommentarer:

 1. Jimmie Åkesson är Vallon så enligt sin egen politik så har han väl inget här o göra.
  Dags o flytta tillbaks till Frankrike.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vallonerna kommer från Vallonien, södra delen av Belgien.

   Radera
 2. Vill jag hjälpa till för att säkerställa denna bloggs fortsatta existens? Skulle knappast tro det.

  SvaraRadera
 3. Anonym 1: Och det är SDs politik? Varför kommer det aldrig några bra argument från vänster? Finns det inga?
  Anonym 2: Som tur är hänger det ju inte på dig - jag ska nog hålla ut ett tag till.

  SvaraRadera
 4. Min motfrågor till sådana som Mazetti:

  om t ex Gunde Svahn varit född i Kina och haft kinesiskt medborgarskap samt talade flytande mandarin, hade han då varit kines?

  Om invandringen till Spanien blev så stor, att arabiska blev majoritetens modersmål, hade det varit helt okej?

  Om kurderna får sin stat, spelar det då roll om de förblir i majoritet eller inte i sitt hemland?

  Man ifrågasätter vem som är svensk, men får inte ifrågasätta om det finns ett samiskt folk, ett judiskt folk eller romskt folk. Varför?

  Finns det inga etniska samer, judar (t ex Theodore Herzl) eller romer?

  SvaraRadera
 5. Cello Jr:
  Poängen är väl att det är skillnad på etnicitet och nationalitet. Det är väl rätt uppenbart att Gunde aldrig etniskt sätt skulle bli kines. Lika uppenbart för mig är det dock att om han har ett medborgarskap, bor där och känner sig kinesisk ska kunna betrakta det som sin nationalitet.

  SvaraRadera