lördag 26 januari 2013

"Måste vänja sig vid tanken på moské"

Bilden visar den tänkta moskén i Eslöv
 "Förr eller senare måste vi ta en diskussion om en moské i Eslöv. Jag är beredd att ta den diskussionen så tidigt som möjligt. Den kan uppfattas som provokativ men det är vår förbannade skyldighet att ta upp frågan till diskussion. Eslövsborna måste vänja sig vid tanken på en moské."

Detta säger Peter Melinder (m), miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande i Eslöv, i Skånskan.

Moderaten och islamisten Peter Melinder
Ja, vänner, ni behöver alltså inte fundera så mycket på de här frågorna själva, utan måste helt enkelt vänja er. Ärligt talat, det finns inte längre någon som helst ursäkt att rösta på Sjuklövern.

Enligt förslaget skall moskén ligga på Föreningstorget och ha fyra 20 meter höga minareter. Melinder tillägger:

"Jag har själv en kyrka som närmaste granne i Örtofta. Där är gudstjänst var tredje helg och det är ärligt talat inte många som går på dem."

Ja, Peter, vi är ett mycket sekulariserat land, vilket jag själv tycker är utmärkt. Varför måste vi nu göra allt för att bereda väg för jordens värsta religion?

Artikel i Fria Tider
Artikel i Skånskan

13 kommentarer:

 1. Ta gärna en diskussion med muhammedanerna, men se till att den varar länge.

  EU har talat med Turkiet om medlemsskap i många år och formella förhandlingar inleddes för sådär 7 år sedan. De kommer ingenstans i samtalen verkar det. Turkiet går ju åt fel håll och blir alltmer ett islamist-styrt land.

  Peter Melinder bör inte låta sig stressas. Planeringsfrågor tar tid. Just denna diskussion kan få ta 400 år och sedan kan den få utmynna i förhandlingar som villkoras av islams mognad. Det kan nog ta sådär 1500 år. Se om de håller ut så länge, och i så fall kan de väl få bygga sin maktsymbol.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag befarar att det nog kommer att gå bra mycket snabbare än 400 år.

   Radera
 2. Turkiet behöver inte bli medlemmar i EU, utan de flyttar bara till Sverige istället.. Där får de både bygga moskéer och bra med bidrag.

  SvaraRadera
 3. Så småningom måste vi även vänja oss vid böneutrop - det är vår "förbannade skyldighet"

  SvaraRadera
 4. Jag kan ju i sammanhanget rekommendera citaten jag listade här:
  http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2012/11/erovringen-av-europa.html

  SvaraRadera
 5. Ja, Sverige är fantastiskt! Var i hela världen kan jag om jag flyttar dit få hemspråksundervisning, få en svensk kyrka bygd, begära att få griskött till mina barn i skolan, få bidrag till boende och en massa massa massa annat?
  Vi svenskar har inget att säga till om i vårt eget land snart. Det är som med indianerna: Dom stoppande inte invandringen, nu lever de i reservat!

  SvaraRadera
 6. Vem är egentligen den där Peter Melinder (M)?
  Med vilken rätt använder han sig av orden "vänja oss vid..."?

  Svar: Ingen alls!

  Hoppas att moderaterna störtar ner ordentligt i valet nästa år och att både riksdag och kommuner blir ordentligt ommöblerade. Ju fler moderater av denna sort som åker ut, desto bättre för samhället på alla nivåer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moderaterna i Eslöv har rejäla problem i sitt eget led med mycket skit bakom kulisserna!

   Ett litet exempel här...

   http://www.skanskan.se/article/20110923/ESLOV/709239853/-/m-politiker-tog-betalt-for-annans-tjanst

   http://www.testfakta.se/konsument/article36406.ece

   Och det finns betydligt mer mindre önskvärt som skett från M håll i Eslöv där normala spelregler och normal värdegrund passeras med råge.

   Kanske M skulle styra upp skutan lite och bli lite mer seriösa först innan de börjar skissa på Moskeer i Eslöv!

   Radera
 7. Vad ska moderaterna i Eslöv göra om inte detta för att fiska nya röster. De klarade självklart inte av sitt vallöfte om oförändrad kommunalskatt under mandatperioden. Det var bara renodlat valfläsk så långt från verkligheten man kan komma med andra ord. När det kommer till skolpolitiken försummar M den mycket långtgående i Eslöv. Moderata skolpolitikers enda och och sorglia argument är att satsningar på skolan är ingen lösning för förbättringar. Den skall alltså bli bättre av sig själv. Sådana sorgliga argument kan endast försvaras av någon gammal stammande faders stofil som inte har alla hästar hemma i stallet. Skolfrågan var ju en viktig fråga för M i senaste kommunalval i Eslöv, men även där tappade man bort sig.

  När verkligheten sedan börjar komma ikapp kära M får man hitta nya vägar att säkra linjen med. Finns säkert fler skäl att skydda den egna linjen med tanke på vad som skett vad gäller M ledamöters privata förehavanden. M ledamöters privata förehavanden i Eslöv har passerat många gränser vad gäller normala spelregler och även normal värdegrund.

  M flaggar nu för en Moske som en naturlig del men hur ska det gå ihop med de stackars M ledamöter som har en främlingsyn som passerar mången SD ledamot. Eller vad tycker de M ledamöter i Eslövs kommunpolitik som går så långt att de gör skillnad på vanligt folk och icke vanligt folk där kattegorin icke vanligt folk är andra nationaliteter (tex fillipinsk har man från moderat håll kategoriserat att inte tillhöra vanligt folk). Eller så kan andra mer desperata handlingar nämnas där man från moderat håll kallar och skriver att moderata partikmrater har utseendet i mot sig och inte är någon brudmagnet. Allt detta med M:s goda medvetande men de måste väl stå upp för en så dålig värdegrund i det egna ledet.

  Och var det inte från M håll man sålde tjänster som tillhörde någon annan? Hur kan man göra något som är så självklart att man inte gör. För, för de flesta borde det vara helt normalt att man inte säljer saker som tillhör någon annan kan man tycka.

  Och hur står det till med moderata ledamöters i barn och familjenämndens förehavanden gällande underhålls skullder som hamnat hos kronofogden och försök att bluffa sig undan dem.

  Finns tydligen väldigt gott om utrymme i Eslövs M för icke önskvärda förehavanden och listan kan göras längre också.

  Och med tanke på detta utrymme finns det tydligen utrymme för en Moske också. Allt för att vissa sig moderna när resten brister och för att fiska lite nya röster.

  M:s politik är inte helt rakryggad och ärlig!

  SvaraRadera
 8. Vi har ingen "förbannad skyldighet" att bistå med en moské någonstans och framförallt inte ett "palats" med fyra minareter mitt inne i stan. Om de vill bygga någon lokal för sin religösa verksamhet så får det vara på någon undanskymd plats och självklart ska de i så fall köpa mark och bekosta bygget helt på egen hand som alla andra hade fått göra. Istället för att propagera religonsfrihet så borde vi avskaffa allt vad religon heter, Det finns ingenting som har skapat så mycket elände för mänskligheten som religonen. Religon är bara ett maktmedel för att styra folket och ska ersättas med utbildning och demokrati världen över. lyckas vi med det så hade krig svält och annat elände förvunnit som ett brev på posten

  SvaraRadera
 9. "Måste vänja sig vid tanken på moské"
  Varför?

  SvaraRadera
 10. Aningen sjukt..

  SvaraRadera
 11. Det mest fantastiska tycker jag är att i kommuner som tar ett halvår på sig att utreda om man får lov att måla om sitt hus så att det inte avviker från detaljplanen, kan photoshoppa in ett sådant här palats och säga att vi måste vänja oss utan att röra en min.

  Samtidigt manar muslimerna själva efter återhållsamhet, att det inte behöver vara något stort och att den ska passa in i övrig arkitektur. Det borde vara självklart för även för våra politiker. Man kan ju tro att de redan fått ett erbjudande från Saudiarabien att bygga palatset, så klart utan motkrav och mutor till politikerna..

  SvaraRadera