torsdag 10 januari 2013

Ompröva uppehållstillstånd?
Jag har alltid tyckt att Sverigedemokraternas inställning att minska den framtida invandringen med 90% varit en rimlig ståndpunkt. Jag har även tyckt att det skulle vara principiellt felaktigt och något inhumant att utvisa personer som här redan fått ett uppehållstillstånd. I takt med ständigt nya rekord i flyktinginvandring börjar jag ompröva den positionen. Dagens enorma volymer av kulturellt mycket avlägsna grupper tror jag kommer att tvinga oss att ompröva de senaste årens utfärdade uppehållstillstånd. Man skulle kunna göra det enligt olika principer.

- Att utgå från nationaliteten och skicka tillbaka personer från länder där det nu kan anses råda fred. Till denna grupp räknar jag även Irak, Afghanistan och Somalia, men inte Syrien. Om Assad-regimen faller i Syrien är ett troligt scenario att landet blir som Irak, dvs inte riktigt en diktatur, och inte riktigt i krig, men fortfarande ett otryggt land med sekteristiskt våld. Uppenbarligen kräver den arabiska kulturen både olja och rejäl diktatur för att kunna bygga ett fungerande samhälle. Det är dock inte svenskens fel att så är fallet, och när det lugnat sig något i Syrien bör alla syrier som kommit de senaste åren återvända.

- Att utgå från deras situation här, och utvisa de individer som saknar arbete eller är dömda för brott, och därmed inte kan anses integrerade eller bidra till vårt samhälle. En person som här rotat sig och bidrar till landets välstånd tycker jag bör kunna stanna här, då en utvisning faktiskt skulle bli en förlust för Sverige.

- En kombination av ovanstående två principer. Detta tycker jag själv skulle vara den rimligaste lösningen. Personer som inte arbetar här, eller saknar ordentliga skyddsskäl, bör återvända till sina hemländer. Man skulle här kunna lägga till någon skiljelinje i tiden, exempelvis år 2000.

Skulden för att vi ens står inför den här situationen ligger enbart på det politiska etablissemanget, men det blir vi fosterlandsvänner som kommer att få ta smällen. När det blir dags att vända skutan, glöm inte vilka som försökt sänka den till att börja med.

Vad tycker ni?

6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Bra ideer som vanligt!
  Tror dock att det en skiljelinje så långt tillbaka i tiden blir omöjligt att få igenom om vi inte inför diktatur.
  Jag är inte emot kärlek över gränserna men när jag igår på jobbet fick höra att en fd kollega från Marocko hade separerat, men skulle vänta med skilsmässan ett halvår pga 2-årsregeln börjar jag undra om inte reglerna kring äktenskap också bör ses över. Grymt kan man tycka, speciellt när det kommer nära en själv men onekligen sker nog en hel del äktenskap just av den anledningen. Såg ett litet klipp från ABs reportageresa till Gambia om sexturistande damer och blev ju inte direkt mindre övertygande om att fenomenet är vanligt.
  Tyvärr känns det ju som att vår invandringspolitik varken hjälper de som är i störst nöd eller tillför vårt land kompetens där sådan saknas.

  /Magnus

  PS. Märker att jag också använder din sida för att bearbeta min frustration. Får väl snart starta eget:) DS.

  SvaraRadera
 3. Magnus, du är annars alltid välkommen att debattera av dig din frustration här!

  SvaraRadera
 4. Tack!
  Angående min tidigare kommentar så vill jag förutom att ta bort ett det, tillägga att resonemanget också är ytterligare ett skäl till att inte tillåta månggifte/polygami som säkerligen skulle kunna användas som ytterligare en teknik för att kringgå asylreglerna.

  /Magnus

  SvaraRadera
 5. Ja, så skulle det garanterat användas. Nu lär det i och för sig aldrig bli verklighet, utan är mer några teoretiska, liberala fantasier. Jag tycker dock att förslaget om månggifte är det minst destruktiva i Centerns idéprogram - jämför med fri invandring, slopad skolplikt osv....

  SvaraRadera
 6. Visst har du helt rätt, din rasistj-el....
  Nuvarande situation är i längden helt ohållbar.
  Man behöver inte ta till "tyckande", det räckar att ta fram (redan bekanta) siffror på mängden tillgängliga arbeten, utbetalt stöd till ickearbetande, både nuvarande och i framtiden aldrig arbetande, antal nybyggda bostäder och addera PUT-folk och deras anhöriginvandrare för att förstå läget.
  Folket ser problemen, men gör poltikerna det?
  Inte för att jag till 100% delar sd.s syn på vissa saker, men deras huvudfråga berör det största problemet i Sverige idag.

  SvaraRadera