söndag 27 januari 2013

"Syna kommunerna – chockhöj flyktingstödet!"

 
Petter Larsson är en av Aftonbladets
vänsterextrema skribenter, med kopplingar
till Expo, Attac och AFA


Den senaste tiden har ju allt fler lokalpolitiker ur Sjuklövern börjat muttra om att deras kommuner inte klarar fler flyktingar, inte minst av ekonomiska skäl, då dessa flyktingar kommer att behöva socialbidrag en lång tid framöver.

Aftonbladets Petter Larsson anar dock främlingsfientliga motiv. För att "syna" kommunerna vill han då chockhöja stödet från staten, så att alla ekonomiska argument faller:

"Man kan naturligtvis misstänka att det just av det skälet ibland förs fram som ett slags sköld, för att dölja en bakom­liggande flyktingfientlighet, men man kan aldrig vara säker.
Det finns ett sätt att syna den eventuella bluffen: chockhöj stödet till kommunerna. Ge dem ett erbjudande de inte kan motstå."

I Petter Larssons värld har staten förstås en bottenlös kassakista, det viktiga är att man fyller kommunerna rejält med flyktingar:

"I dag betalar staten totalt knappa sex miljarder om året för att täcka kommunernas flyktingkostnader. Lek med tanken att man dubblerade den summan. Plötsligt skulle det vara en kanonaffär att öppna dörrarna."

Nu är det dock så att flyktingströmmen faktiskt innebär en verklig ekonomisk belastning för kommunerna. De får lite statligt stöd den första tiden, men många flyktingar kommer att leva på välfärdssystemen många fler år än så, vilket blir mycket kostsamt för kommunen. Låt oss säga att kommunpolitikerna även skulle ha "flyktingfientliga" motiv - vad spelar det för roll? Om de nu är oroliga för konflikter, sänkning av skolan eller kriminalitet, har de väl också rätt att säga nej? Det tycker förstås inte Petter Larsson, eftersom han vill att de brännmärkas, så att han och övriga i medieetablissemanget kan peka finger, och bada i sin egen godhet.

Jag har sagt det förut - det verkliga priset för massinvandringen kan inte endast mätas i kronor och ören. Det handlar om ett splittrat samhälle, med sämre skolor, mer islam och mer kriminalitet.

4 kommentarer:

 1. Oj vad arg han verkade:0

  (Expo, Attac och AFA = hat!?!)

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. Fint. Läste i dag Julia Ceasars krönika ang. våra pensioner och att efter den mkt dystra läsningen få se sådana här uttalanden gör att man blir illamående.

  SvaraRadera
 3. Betalar de sex miljarder? Och de har ekonomiskt ansvar i två år? 12 miljarder borde alltså motsvara ekonomiskt ansvar i fyra år?

  Det tar sju år I SNITT för en nyanländ att etablera sig på arbetsmarknaden. Även om staten fyrdubblade bidragen skulle det fortfarande inte vara "ett erbjudande de inte kan motstå".

  SvaraRadera
 4. Jag är inte säker på att grundersättningen, som är 445 000 kr/nyanländ för år 2013, är begränsad till 2 år. Schablonersättningen är tvåårig, 83 100 kr/år för barn och vuxna upp till 64 år 2013 och 52 000 kr för vuxna över 65 år.

  Nyanlända enligt Ersättningsförordningen var 13 271 st 2011 och 15 184 st 2012.

  2012 skulle alltså 13 271 nyanlända ersättas andra året och 15 184 nyanlända ersättas första året; sammanlagt 28 455 st.

  Bara grund- och schablonersättning 2012 landade då på ca

  15 miljarder kronor.

  Dubbla det, så närmar vi oss försvarsbudgeten.

  För ensamkommande barn tillkommer 1 600 kr/dygn för varje överenskommen plats plus 300 kr/dygn för varje belagd plats.

  Antalet ensamkommande 2011 var 2 255 st och 2012 1 955 st.

  Medan vi håller på med kostnader för asylinvandringen så har Arbetsförmedlingen budgeterat ca 3 miljarder kronor för etableringsprogrammet 2013; en blygsam summa i sammanhanget. 2012 kostade det 2,2 mdr.

  SvaraRadera