torsdag 24 januari 2013

Tino Sanandaji sågar lögnerna


Tino Sanandaji
Vi har hört det till leda nu; liberalernas lögner om hur vår massinvandring är positiv, gynnar ekonomin, alltid förekommit osv. Tino Sanandaji, som är forskare i nationalekonomi vid Institutet för näringslivsforskning, och alltså borde veta vad han talar om, bemöter idag i ett utmärkt, klargörande inlägg, liberalernas önsketänkande och rena lögner. Han siktar in sig på Johan Norbergs och Fredrik Segerfeldts bok "Migrationens kraft".

"Strax före första världskrigets utbrott bestod två procent av Europas och nio promille av Sveriges befolkning av invandrare, jämfört med 15 procent för Sverige i dag. Erfarenheterna från en historisk period då invandringstrycket var försumbart bevisar knappast att fri invandring skulle fungera väl i dag."

Han visar också att Norberg och Segerfeldt ljugit sig blå angående den somaliska invandringen:

"De för fram somalier i USA som ett positivt exempel, trots att deras sysselsättningsgrad inte är mer än 50 procent. Hälften av de somalier som har jobb tjänar under 13 000 kronor i månaden och majoriteten av somalier i USA lever under fattigdomsgränsen. Inte ens USA, västvärldens mest renodlade marknadsekonomi, lyckas undvika integrationsproblem, vilket är bevis nog för hur orealistisk en sådan lösning är för Sverige.
[...]
Författarna skriver att ”en av fem somalier är analfabet”. Den korrekta siffran är enligt Världsbanken tvärtom att fyra av fem är analfabeter medan en av fem är läskunnig."Sanandajis avslutning är mycket viktig:

"Tankesmedjealster som ”Migrationens kraft” är dock ofta mer ideologidrivna än faktabaserade. De bör inte användas av partier som substitut för gedigna forskningsresultat. Borgerliga partier riskerar allmänhetens förtroende när de okritiskt förlitar sig på oseriösa debattböcker om något så viktigt som invandringspolitik."

Det är alltså uppenbart att vi invandringskritiker inte bara har det sunda förnuftet på vår sida, utan också faktan och sanningen.

Artikel i Fria Tider
Artikel i Smp

2 kommentarer:

  1. Du väljer aktuella nyheter så bra. Om den normala svensken finge läsa din nyhetsblogg. Jisses. Då hade de snabbt blivit medvetna om att alla, förutom regimkritisk media och samhällskritiska individer, har blivit galna. Vi vet namnet på den ideologi som vill ha samhällskaos. Vi blir fler. Alla måste komma till insikt.

    SvaraRadera
  2. Tack ska du ha. Ja, vi kan bara sprida ordet. Som tur är får min blogg ett antal nya läsare varje dag...

    SvaraRadera