söndag 10 februari 2013

Dagens omdöme: Åke Ortmark


"Alla journalister är inte nollor. Men nära nog. De flesta är korrupta, fega, inkompetenta, osakliga. Kåren domineras av människor långt ut på vänsterkanten."
Åke Ortmark
Jag kan inte garantera att dessa rader är ett ordagrant citat, särskilt inte som de förmedlas av Åsa Linderborg, av alla människor. I dagens Aftonbladet recenserar hon den gamle journalisten Åke Ortmarks memoarer om sitt liv i journalistiken och televisionen. Boken förefaller vara en intressant inblick i hur vänstern nästlat sig in och tagit över dessa områden, och redan själva titeln lockar ju intresset hos en regimkritisk debattör.

6 kommentarer:

 1. Jaså, Ortmark fick sparken från Axess TV. Intressant med grävande journalistik.

  Kolla Linderborgs citeringar noga; jag tror hon kan tekniken med citattecken: "korrupta, fega, inkompetenta, osakliga" är Linderborgs egen definition av "..människor långt ut på vänsterkanten" om man så vill.

  Bäst att läsa boken själv. Det kan man kosta på sig, om inte annat så som tack för intervjun med Tage Erlander 1968:
  http://www.youtube.com/watch?v=Xh9iMH5q_hU
  Efter Lars Orups bortgång 2007 visade TV4 det famösa klippet från 1996:
  http://www.youtube.com/watch?v=ZaWD6OhVIVI

  Har mycket hänt på bostadsmarknaden sen 60-talet?

  SvaraRadera
 2. Egentligen ska vi vara rätt glada att Åsa Linderborg är bitter; hade hon varit nöjd hade det nog inte varit så roligt.

  Det innebär inte att jag hatar Linderborg. Om hon hade varit nöjd, hade jag kanske gjort det.

  SvaraRadera
 3. Nej, som sagt, jag har inte läst boken och kan inte gå i god för att det är ett riktigt citat. Däremot tycker jag att dessa ord stämmer väl, så jag lyfter fram dem iallafall.

  Nej, hata ska vi inte göra, det mår man inte bra av. Men vi kan ju bemöta dessa människor, så att de inte står oemottsagda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menade inte att du skulle läsa boken (det är din sak), jag menade mig själv; det var lite kortfattat uttryckt kanske

   Radera
 4. Gammelfarmor, det står om Åke Ortmark här.

  -Har aldrig hört talas om han.

  Men du har ju sagt att du har haft en
  relation med honom!

  -Det har jag aldrig sagt.

  Varje gång Aktuellt visas så säger du
  att när Åke Ortmark var anställd där
  brukade han komma upp till dig på
  Gärdet efteråt.

  -LÖGN, LÖGN och förbannad lögn!

  Jag har spelat in det. Hör här:
  "Åke Ortmark kom alltid upp till mig
  på Gärdet efter sändning".

  -Du har klippt och klistrat som en
  telefonförsäljare.

  Säg som det är nu, gammelfarmor.

  -OK. Men det var inte Åke Ortmark.
  Det var Olle Björklund.

  Kokkaffe?

  - Ja, men tre sockerbitar på sidan och
  så häll upp det på ett fat.

  SvaraRadera
 5. HÖRDE ÅKE SOM GÄST PÅ P4 OTROLIG HUR MÅNGA SANNINGAR SÄGER HAN..DET HAR BLIVIT REDAN PENIBELT MED ALLT STÅ HEJ OM NÄTT HATET ..VILL MAN VARA OFFENTLIG PERSON FÅR MAN TÅLA DE ..VANLIGA !.. ORDEN SOM DU HÖR PÅ ALLA SKOLGÅRDAR DISKOTEK ELLER BLAND VANLIGA UNGDOMAR .MAN BEHÖVER INTE VARA SVERIGE DEMOKRAT FÖR ATT INSE ATT DETTA MED FEMINISMEN HAR GÅTT ÖVER STYR , MAN VILL KRÄKAS OM ALLA OJÄMTSTÄLDIGHETS PROBLEM SOM FEMINISTERNA PEKAR PÅ , MEN MAN GLÖMMER ATT 90% AV ALLA NOBEL PRISTAGARE ÄR MÄN , FÖRUTOM COCCO CHANEL SOM DOG FÖR MÅNGA ÅR SEDAN ALLA MODESKAPARE ÄR MÄN, ALLA STORA KOKAR ÄR MÄN ..KAN MAN STÄLLA SIG FRÅGAN--VARFÖR? EN ANNAN TEMA AV DESSA KVINNLIGA JOURNALISTER ELLER BLOGGARE SOM DE BRINNER FÖR ÄR DE ICKE PK FRÅGA OM INVANDRING!! SJÄLV ÄR JAG INVANDRARE, HÖG UTBILDAD , HÖGINKOMSTTAGARE OCH KVINNA !!OCH BRINNER INTE ALLS FÖR FEMINISMEN ,OCH INVANDRAR FRÅGAN SKALL DISKUTERAS SAKLIGT , MED SIFFROR OCH ALLT DETTA INNEBÄR , TACK OCH LOV ATT MAN NUMERA NÄMNA DETTA SEDAN SD HAR KOMMIT I RIKSDAGEN MEN FORTFARANDE ÄR MYCKET LADDAD...JAG BARA UNDRAR I MIN STILLA SINE VARFÖR FINLAND TAR 5-10000 INVANDRARE /ÅR SVERIGE 40000 , ÄR DET NÅGON SOM KAN SVARA ? DÄR JAG JOBBAR KAN JAG SE ATT EN DEL AV DESSA PENGAR BEHÖVER DE SJUKA SO BETALADE SKATT I HELA SITT LIV OCH IDAG HAR DE EN SJUKVÅRD I FRITT FALL! PENSIONERER SOM INTE HAR RÅD MED SINA MEDICINER SOM BLIR RÅNADE I SINA EGNA HEM ELLER VID UTTAG AUTOMATER , FLICKOR SOM BLIR VÅLDTAGNA PÅ SKOLANS TOALETT ELLER I PULKA BAKEN , DET ÄR DE SAKERNA SOM BLOGGARE, JOURNALISTER, POLITIKER SKALL DISKUTERA ÖPPET !! MEN VI FÖRFARAS NÄR DETTA HÄNDER NÅGON ANNANSTANS I INDIEN T EX ,MEN DÄR KAN MAN BLI DÖMD TILL LIVSTID HÄR FÅR MAN 3-4 BEROENDE PÅ...ÅLDERN DET VRA MINA TANKAR NÄR JAG HÖRDE ÅKE ORTMARK PRATA IDAG ..TACK ATT NÅGON VÅGAR MVH INVANDRARE , HÖGUTBILDAD , HÖG INKOMST TAGARE, ICKE FEMINIST MEN..REALIST

  SvaraRadera