fredag 15 februari 2013

Dagens trams: Timbuktu och MP skall stoppa rasismen


"Miljöpartiet startar en ny arbetsgrupp som ska hitta politiska förslag för att minska rasismen och öka integrationen i Sverige. I gruppen ingår såväl aktiva miljöpartister som personer inbjudna utifrån."
AftonbladetVarför måste invandring och integration diskuteras på en dagisnivå? Vad är syftet med en sådan här manifestation? Att miljöpartister är fina människor vet vi redan, så det behöver knappast gnuggas in ytterligare. Skall den svensk som är orolig inför framtiden, och har funderingar kring invandringspolitiken, tänka att "hm, om en artist som Timbuktu, som inte ser helt svensk ut, spelar musik, måste jag ha fel, och det är nog lika bra att köra på med massinvandring"?

Det är så oerhört tragiskt att den stora ödesfrågan inför framtiden behandlas på det här sättet, där en oansvarig politik enbart försvaras med argument om pizza och Zlatan. Och Timbuktu.

I arbetsgruppen ingår även:
Maria Ferm, migrationspolitisk talesperson (MP) och den nystartade gruppens ordförande. Philip Barnard, språkrör Grön Ungdom Syd. Ayse Duyar, kommunpolitiker (MP) Luleå. Susanne Gunnarsson, ordförande Forserum samhällsförening. Isobel Hadley-Kamptz, författare. Mehmet Kaplan, integrationspolitisk talesperson (MP). Navid Modiri, programledare och musiker och Hidayet Tercan, entreprenör och föreläsare.

4 kommentarer:

 1. PK- maffian vill gärna få det till att handla om Zlatan och pizza. Men man kan ju gilla Zlatan och pizza utan att anse att Sverige för den skull ska vara hela världens socialkontor. Så låt oss inte gå i PK-elitens Zlatan-fälla.
  Tack förresten för den bästa bloggen i sitt slag. Dina bloggposter håller alltid mycket hög klass, såväl innehållsmässigt som stilistiskt. Mycket imponerande och begåvat.

  SvaraRadera
 2. Tack själv - "bästa bloggen i sitt slag" var inga dåliga lovord!

  Ja, debatten har hållit den nivån så länge jag kan minnas...En viktig fråga reduceras till pizza och Zlatan. Om det är deras enda argument är det fruktansvärt att de skall styra debatten. De får gärna vara för massinvandring, men de kan väl då åtminstone visa oss respekten att förklara varför?

  SvaraRadera
 3. "bästa bloggen i sitt slag"

  Jag instämmer. Korta nyheter som reflekterar samhällets galenskap med tillhörande klartänkta kommentarer från redaktionen (Tobbe).

  SvaraRadera
 4. Personerna i arbetsgruppen tillhör knappast de mest trovärdiga i debatten. Av namnen att döma talar också merparten i egenintresse.

  SvaraRadera