tisdag 12 februari 2013

Det är synd om Moderaterna
Jimmie Åkesson och Björn Söder skriver idag en debattartikel, som är utformad som en inbjudan till Tobias Billström att ansluta sig till Sverigedemokraterna. Nu är det förstås ingen som tror att Billström verkligen skulle gå över till SD, därtill är han alltför mycket karriärist och opportunist, men en sådan inbjudan belyser det bisarra i Moderaternas situation, där ledningen kör ett eget lopp som inte är förankrat varken i de egna leden, eller den ursprungliga ideologin. Det finns helt enkelt väldigt många som inte förstår vad Fredrik Reinfeldt vill med sitt massinvandringsexperiment. Jag är övertygad om att en majoritet av de moderata väljarna hellre skulle ha sett en uppgörelse med SD om migrationspolitiken, än med extremisterna i MP. Jag tror också att även Tobias Billström och Erik Ullenhag är fullt intelligenta individer, som knappast kan tro på riktigheten i Sveriges nuvarande invandringspolitik.

Åkesson och Söder skriver:

"När Tobias Billström tydligt gjorde klart att Moderaterna såg ett problem med volymerna av dagens invandring blev vi både förvånade och positivt överraskade. Billströms tal om att begränsa invandringen går stick i stäv med den politik statsminister Fredrik Reinfeldt stakat ut sedan valet 2010. Beslutet om att ingå en migrationsöverenskommelse med Miljöpartiet har resulterat i ansvarslösa förslag som lett till en ökad invandring till Sverige."

Tobias Billströms inlägg i debatten var både ovanligt och klarsynt. För första gången vågade någon ta upp huvudproblemet med dagens politik, nämligen volymen. Invandringsvurmarna bemötte sedan detta inlägg med de vanliga ohederliga känsloargumenten; det handlar om människor, och inte flöden eller volymer. Visst, vi kan tala i termer av människor och individer, men med det försvinner ju inte faktumet att Sverige idag tar emot väldigt många individer. En mängd som omöjliggör varje försök till integration, och på sikt kommer att rasera det svenska samhället så som vi känner det.

"Vi kan också konstatera att regeringen har en migrationsminister som gång på gång visat sig sakna stöd för din egen politik. Tidigare har Billström även fått dra tillbaka sitt motstånd mot att erbjuda fri vård till personer som vistas illegalt i Sverige. Vår bedömning är att Tobias Billström skulle passa betydligt bättre i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp än i en regering ledd av Reinfeldt."

Ja, det är antagligen en stor grupp moderater, vars åsikter ligger närmare SDs politik, än den politik deras eget parti nu företräder. Låt oss sträcka ut en hand till alla de väljare och lokala företrädare, som exempelvis Bo Frank i Växjö, som helt enkelt fått nog av partiledningens arrogans. Det är på många sätt märkligt att Moderaterna fortfarande kan samla 30% av väljarkåren.

Artikeln bemöter också det befängda påståendet att vi är bundna av EU och konventioner:

"Man kan även tyda en föreställning om att Sverige inte kan styra över sin egen invandringspolitik utan hoppet står till EU. Statsministern brukar ofta återkomma till att vi i Sverige inte styr över situationen. Detta stämmer inte. Alla länder bestämmer i huvudsak över sin egen invandringspolitik och det är Sveriges lagar och regler i relation till andra länders regelverk som lett fram till en situation med massinvandring till Sverige. Om regeringen vill kan de mycket enkelt begränsa möjligheterna att söka asyl i Sverige."

Själv är jag oerhört trött på pratet om att "övriga länder måste ta sitt ansvar". Självklart ses Sverige inte som en förebild i detta sammanhang, utan som ett skräckexempel. Varför skulle exempelvis Estland vilja förstöra sitt land bara för att Sverige gör det? Det är även självklart att vi själva kan bestämma vilken politik vi vill föra; EU kommer knappast att invadera Sverige om vi skulle sluta bedriva kontinentens mest extrema invandringspolitik.

Moderater - loppet är ännu inte kört för vårt land. Kom över till Sverigedemokraterna, det enda parti som idag värnar om framtidens Sverige.

1 kommentar:

  1. Om man läser senaste The Economist (den mest respekterade tidskriften i världen och dessutom liberal) så framgår det tydligt att Sveriges invandringspolitik är inte något man föreslår att resten av världen ska ta efter. Den beskrivs av The Economist som ett totalt fiasko.

    SvaraRadera