fredag 8 februari 2013

En tanke kring gårdagens Debatt


Iraniern och chilenskan diskuterar i Almedalen
vilken typ av massinvandring Sverige skall ha.
I gårdagens Debatt skulle då Moderaternas utspel om invandringen diskuteras. Inbjudna var Rossana Dinamarca (v), Hanif Bali (m) och Björn Söder (sd). Som väntat blev det alltså en sorts debatt mellan en förnuftig sverigedemokrat, en någorlunda balanserad liberal, och en hätsk och verklighetsfrånvänd kommunist. Björn Söder, som förstås kraftigt vill minska invandringen, stod alltså mot två personer som vill ha massinvandring, i Dinamarcas fall utan några som helst begränsingar eller krav.

Varken Hanif Bali eller Rossana Dinamarca är ens födda i Sverige.

Det har nu alltså gått så långt att svensken berövats kontroll över debatten och politiken inom detta område. Även detta skulle på 1980-talet ha avfärdats som främlingsfientliga fantasier. Den ende svensken var Björn Söder, som är orolig över utvecklingen, men han saknar helt inflytande i dagens Sverige. Istället gäller linjen som här företräddes av Iran-födde Bali och Chile-födda Dinamarca.

Spelar det då någon roll vad dessa personer har för ursprung - borde inte deras åsikter vara lika mycket värda iallafall? Eftersom de kämpar för stor invandring, tycker jag faktiskt att det spelar roll att de inte är födda här, då de uppenbarligen inte känner samma samhörighet med Sverige som en infödd svensk. För Dinamarca är kommunismen det viktiga, för Bali liberalismen, medan den svenska nationen möjligen är någon sorts spelplan för deras ideologier. Det svenska folket och dess historia är helt irrelevanta.

5 kommentarer:

 1. Det har alltid legat i minoriteters intresse att kämpa för ökad invandring och ett uppluckrande av majoritetsbefolkningen. Ett utmärkt boktips i ämnet är "Hur Sverige blev en mångkultur" som kan hittas på http://www.arminius.se/eckehart-m-hur-sverige-blev-en-mangkultur.html

  SvaraRadera
 2. Ja, fast nu är ju förstås situationen lite mer komplex än så; många gamla arbetskraftsinvandrare från Jugoslavien röstar idag på SD, eftersom de också är oroliga för vart landet är på väg. Jag tycker att det är Balis och Dinamarcas åsikter, kombinerat med deras bakgrund, som gör deras hållning suspekt. Det är helt enkelt ganska magstarkt att komma till ett nytt land och kräva att det förändras bortom all igenkännlighet.

  SvaraRadera
 3. Haha, tack - ibland får man till det...

  SvaraRadera
 4. Ironiskt att Dinamarcas namn betyder Danmark på spanska. Danmark är ju ett rasistiskt land enligt alla kommunister.

  SvaraRadera