måndag 4 februari 2013

Expressens chatt
I gammelmedias nätupplagor tycker man ibland det är roligt att bjuda in läsarna till chatt-sessioner. Nu handlar det inte om chattande i egentlig mening, eftersom det inte sker någon diskussion, utan om möjligheten att skicka in en fråga som sedan får ett svar. Jag tror inte att medarbetarna skriver frågorna själva, men att de är hårt gallrade kan vi nog utgå ifrån, då det inte är rimligt att landets mest föraktade yrkeskår får så många uppskattande ord och snälla frågor. Jan Helin prisades till och med för sin hy, och fick svara på om han använde några speciella produkter för att uppnå detta resultat. Det finns mycket man skulle kunna fråga denne man om, men jag tror vi är ganska få som har behov av att fråga honom om skönhetstips.

Idag fanns så möjligheten att i Expressen ställa frågor till en av deras PK-krönikörer, Lars Lindström.

Johan:
Fick du mycket mejl om SD-krönikan du skrev häromdagen?

Lars Lindström: 
Hej Johan. Det är alltid många som hör av sig när man skriver om politik och har åsikter om politik. Den här gången var det kanske hundra mejl, och förvånansvärt många som var positiva. Förvånansvärt för att det brukar ofta vara de arga mejlen som dominerar. Jag har märkt en omsvängning efter järnrörsincidenten med SD-topparna. Betydligt fler mejlare uttrycker kritiska åsikter mot SD och hur deras riksdagsmän beter sig.

Vi kan förstås inte veta om detta är sant, men eftersom alla andra påstår att de mottar en storm av "näthat" efter att ha smutskastat svenskar eller SD, kan man ju tvivla. De flesta har nog för länge sedan släppt den där Expressen-filmen, men eftersom medierna aldrig kommer att göra det, passar Lindström förstås på att påminna oss om hur våra riksdagsmän "beter sig". Själv tycker jag att de överlag beter sig mycket bra, och vinner de flesta av debatterna där de deltar. Då skall man komma ihåg att samtliga också är helt nya i riksdagsarbetet, medan de som skickas fram av Sjuklövern suttit där ett decennium eller två.

Guest:
Känns som att sd-krönikan var partisk på nåt sätt... Varför skrev du som du skrev?

Lars Lindström: 
Partisk? Ja, det är väl det som är meningen med krönikor. Att förklara ett skeende eller uttrycka en åsikt. Åsikten att en riksdagsman inte ska kalla människor imbecilla eller skriva offentligt att de har mycket låg IQ är inte särskilt kontroversiell, dock. Det tror jag de flesta håller med om...

Detta känns också som en mycket utvald fråga, eftersom den är så lätt att besvara. Självklart är en krönika partisk, och det är inget konstigt med det. Det sjuka med Sverige är dock att alla krönikörer står för samma åsikter, och är förvillande lika. I det här fallet är det lite patetiskt att Lindström återigen lyfter fram en gammal ordväxling han hade med Richard Jomshof, som visserligen använde uttrycket "imbecill", men då som ett svar på ett bra mycket värre angrepp från Lindström.

Björne:
Känner stor oro när SD i stort sett kan göra vad som helst och ändå öka i mätningarna. Hur skall man få stopp på detta och få folk att förstå vad det är för parti de stöder ?

Lars Lindström: 
Hej Björne, du får säga emot när någon påstår att invandringen och invandrarna ligger bakom allt dåligt som händer i Sverige. DEt tror jag är nödvändigt. Jag svarar på oerhört många SD-mejl, om de inte bara vräker ur sig oförskämdheter, och även om jag inte kanske kommer dem in på livet kanske de tänker efter en gång till. Och så får du rösta på något annat parti, helt enkelt.

Denna fråga kan dock Lindström möjligen ha skrivit själv, eftersom den exakt uttrycker medieelitens största bekymmer. Varsågod, Lars, maila mig, så får vi se om jag "tänker efter en gång till" och börjar rösta på något annat parti, efter din insiktsfulla analys. Ärligt talat så får du och Björne rösta på vad ni vill, vi kommer nog att fortsätta få nya sympatisörer iallafall.


5 kommentarer:

 1. Otroligt att de skulle skriva egna frågor på sin chat! Om de inte hamnar i samma läge som Ola Ullsten förstås :)

  http://www.youtube.com/watch?v=UbMafdEAMBg

  SvaraRadera
 2. Nej, det tror jag inte heller att de gör....däremot är jag övertygad om att de väljer de mest förmånliga. "Chatten" idag innehåll ett tiotal frågor, och jag skulle tro att de borde fått in minst ett hundratal...

  SvaraRadera
 3. Ibland skäms Lars Lindström över att han är svensk. Samma här. Jag skäms också över att Lindström är svensk.

  SvaraRadera
 4. Förr skrev Lindström inkännande krönikor från rättegångar och begravningar men nu har han tappat flytet totalt, det känns bara dumt o krystat.

  SvaraRadera