tisdag 26 februari 2013

Gnäll från gränspolisen
Så kallade snyfthistorier är vi vana vid från medieetablissemanget sedan länge. Dagens exempel på en sådan kommer dock inte från någon godhjärtad pk-krönikör, utan från självaste gränspolisen. Aftonbladet skildrar idag gnäll som är så märkligt, att jag undrar om artikeln ens är sann. Enda källan är också en anonym gränspolis.

"Förändringarna är främst att flyktingar med falska eller inga identitetshandlingar enligt de nya rutinerna ska gripas och anhållas som brottsmisstänkta  – trots att skrivelser om flyktingmottagning inom Schengen och FN:s flyktingkonvention tydligt fastslår att asylsökande inte ska behandlas som kriminella.
Poliser som möter flyktingar ska numera även bära uniform, batong och vapen – något 13 erfarna gränspoliser vägrade i protest i fjol."

Dessa sköra blommor är alltså gråtfärdiga, för att de, som faktiskt är gränspoliser, skall tvingas gripa personer med falska handlingar, samt bära polisuniform.

"En annan gränspolis uppger att man tidigare aldrig grep personer som endast lade fram falska passhandlingar, utan att säga något. Tidigare krävdes att personen uppenbart ljög om sin identitet.
– Nu ska vi tolka tystnad som en lögn – och många frågar "erkänner du att du lade fram passet?". Om svaret blir ja grips man. Det man borde fråga är "Lade du fram passet för att du vill söka asyl hör?"

Det är väl detta som är polisens roll? Om den enda uppgiften vid gränsen var att vurma för flyktingar, kunde vi ju nöjt oss med att sätta Migrationsverket och Anita Dorazio där. Vad denne gränspolis gör där är ganska oklart. Personer som inte tål att se blod bör inte bli ambulansförare, och personer som inte gillar barn bör inte bli lågstadielärare. Om denne person har samvetskval inför att gripa personer bör denne heller inte vara polis.

Av någon anledning känner sig denne anonyme gränspolis sig också föranledd att kommentera arbetet i tunnelbanan. Originellt nog hänvisas inte till Gestapo, utan till Stasi:

"– Som grund för så kallade inre kontroller måste man ha en grundad misstanke om brott. Här är enda grunden utseende. Det är rena Stasi-fasonerna."

Jag hann besöka Östtyskland. Det gick inte att komma in där utan pass, och man såg heller inte en enda slöja på gatan. Jag skulle tro att behovet av att leta upp illegala flyktingar där var något mindre än i dagens Sverige. I övrigt var Stasi bra mycket mer effektivt än vad svensk polis kan drömma om.

1 kommentar:

  1. Res er för Lars Vilks!

    http://www.youtube.com/watch?v=8bh-raHrMJQ

    Framåt demokrater!

    SvaraRadera