måndag 25 februari 2013

Metro lyfter fram Extremvänstern

Metro har idag kollat reaktionerna på den senaste tidens uppmärksamhet kring polisens arbete med att hitta illegala invandrare i tunnelbanan. Man har kommit fram till att folk är förfärade, och sätter helt enkelt rubriken "Blir så äcklad". Man har dock inte tittat på vad SD, Avpixlat, eller ens undertecknad har att säga. Följande tre individer får gestalta opinionen:

Nabila Abdul Fattah
Stenkastarvänstern, palestinier och anhängare av Hizbollah. Har själv skrivit krönikor i Metro, som i princip alltid andades svenskhat.

"90% felmarginal i #reva -projektet. Visa mig ett annat projekt som får fortgå med sådan felmarginal"


Ali Esbati
Iranier och före detta ordförande för Ung Vänster.

"...Trots allt glädjande m motstånd mot #reva i Sverige. Det dagliga utpekandet av asylanter/invandrare har gått längre i tex Norge."Daniel Poohl
Chefredaktör på Expo.

"Riv upp REVA. Lägg ner jakten. Återupprätta värdigheten"


Ett representativt urval av vanliga svenskar? Om man skulle fråga svenska folket om avvisning av personer som uppehåller sig illegalt i landet, skulle man då verkligen få svaret "blir så äcklad"?

7 kommentarer:

 1. Andra generationens invandrare25 februari 2013 20:10

  Rasprofilering är dagens ord. Ajabaja, så får man inte göra...

  Hoppas ingen säger något till Tullverkets personal då deras stickprover, de få de faktiskt gör idag, i stort sett bygger på just rasprofilering. På grund av min bakgrund har jag passerat svenska tullstationer fler gånger än vad jag kan komma ihåg och det slår ALDRIG fel: går du strax bakom den svarta killen eller den sydasiatiska/latinamerikanska tjejen med lite eller helst inget bagage tar dom framförvarande och ägnar dig inte så mycket som en blick...

  Man kan ju dock fundera på vqrför det är fel att kolla människor med utländskt utseende när uppdraget är just att hitta utlänningar som uppehåller sig illegalt i landet. Men så vad det ju det här med att det finns inget som är svenskt/allt du kan tänka dig är svenskt.

  SvaraRadera
 2. Tja, jag tycker nog i och för sig inte att polisen slumpmässigt skall gå på alla som har utländskt utseende. Det skapar inget bra klimat. Men det är ju det de inte gör här, om jag har fattat det rätt. De ber folk som plankat på tunnelbanan att visa legitimation, och det är ju en helt annan sak.

  SvaraRadera
 3. Av naturliga skäl är naturligtvis Planka.nu mycket engagerade i frågan

  http://planka.nu/2013/02/19/salong-hogdalen-teater-och-samtal-om-papperslosas-situation-och-motstand-mot-reva/

  Personligen tycker jag att fri lokaltrafik är en ganska bra ide och värd en diskussion om inte annat av miljömässiga skäl. Dock tycker jag inte plankning är den metod som opinionsbildarna bör använda, utan mest verkar vara ett alibi för att med rent samvete låta någon annan betala. De nya tunnelbanespärrarna i Sth har dessutom lett till en ny plankningsmetod som skapar extra irritation hos de som betalar pga att plankare smyger efter tätt bakom de betalande som inte alltid tycker det är ok.

  /Magnus

  SvaraRadera
 4. Hej Magnus! Ja, jag håller med, tycker absolut att man bör överväga möjligheten till fri lokaltrafik, vilket för övrigt visar att vi "högerextremister" inte är särskilt höger, utan endast söker rationella lösningar.

  SvaraRadera
 5. Jo visst Tobbe. För den lilla "högerextremist" som jag tydligen är förefaller det mesta ganska schizofrent nu för tiden. Ska vi ha fredlösa zoner? Ska det vara ok med hästkött i lasangen, men bara i tunnelbanan? Ska gruppvåldtäkter vara ok i tunnelbanan men inte på bussen? Är det ok med "högerextremism" i tunnelbanan eller bara i taxin? Det är inte lätt att få lugn i hjärnan med alla absurditeter i samhällsdebatten...

  /Magnus

  SvaraRadera
 6. Jag vet, Magnus - den offentliga debatten är fullständigt grotesk. Det är därför det är bra att vi kan debattera via fria medier.

  SvaraRadera
 7. Om 10% av "plankarna" är illegala invandrare så visar det ju på ett utbrett brottsligt beteende i den gruppen. Om 10% avslöjades som rattfulla i trafikkontroller så vore läget förfärligt. Nu handlar det om tiondels procent som åker fast för rattfylleri så då bör alltså polisen lägga ner dom kontrollerna också om man följer tokvänsterns logik ?

  SvaraRadera