torsdag 7 februari 2013

Linderborg slår rekord i nyspråk
Ordet "nyspråk" lanserades av författaren George Orwell, i hans kända bok "1984". Den skildrar ett totalitärt samhälle, där man till och med omarbetar språket för att kontrollera och förvirra medborgarna. Sålunda är parollerna "Krig är fred", "Kärlek är hat" och "Frihet är slaveri".

Ett liknande nyspråk är vanligt förekommande i dagens Sverige, vilket Åsa Linderborg utgör ett exempel på i dagens Aftonbladet. Det demokratiska partiet Sverigedemokraterna kallas just för icke-demokratiskt, som då måste bekämpas av "demokraterna" genom censur och förbud:

"Främlingsfientligheten genomgår en normaliseringsprocess. Exempel: Publicistklubben i Stockholm har bjudit in en kolumnist på den högerextrema sajten Avpixlat, Mats Dagerlind, för att diskutera näthatet (Kulturhuset, måndag kl 19.30).
Visst kan det ses som en käck manifestation för demokratin att bjuda in även antidemokraterna. Men försvarar verkligen PK yttrandefriheten genom att ge utrymme åt dem som hotar den?"

Mats Dagerlind är knappast antidemokrat, vilket vem som helst som läst hans utmärkta texter kan intyga, men i Linderborgs orwellska värld blir han förstås det. I Linderborgs "demokrati" skulle nämligen endast hennes likasinnade bjudas in till debatt, och kanske allra helst endast hon själv.

Absurditeten och förljugenheten når sedan sin klimax:

"De orkestrerar en nätmobb i hopp om att nån "fotsoldat", för att använda SD:s riksdagsledamot Thoralf Alfsons ord, ska gå från ord till handling."

I verkligheten var det just Åsa Linderborg som myntade detta nedsättande ord för kritiska röster på nätet, vilket sedan Thoralf Alfsson (rätt stavning) ironiserade över. I Linderborgs omvända värld går det utmärkt att helt enkelt vända på rollerna.Att sedan en uttalad sovjetkommunist som Linderborg låtsas vara en demokratins förkämpe är det slutliga beviset för vilket sjukt orwellskt land vi lever i.
2 kommentarer:

  1. Det roliga i sammanhanget är förstås att hon själv ligger bakom anledningen till att folk hatar henne.. Om man ständigt tänjer på sanningen och öppet visar sitt förakt för sina meningsmotståndare ja vad är man då värd att få tillbaks? Jag anser att dessa ömkande kvinnor är värd vartenda tillmäle dom fått. Detta utan att ha skrivit ett enda själv! Varför då? Av samma anledning som hon väljer att kalla Mats D för antidemokrat- en grov förolämpning.

    SvaraRadera
  2. Jo, visst förtjänar sådana som Linderborg hur mycket kritik som helst, men rena hot och sexuella förolämpningar nedvärderar endast den som skickar dem.

    SvaraRadera