onsdag 6 februari 2013

Somalier-lögnen upprepas




Somalier har lägst sysselsättning av alla invandrargrupper. Andelen sysselsatta i åldern 20–64 år har under 2000-talet konstant legat under 30 procent. Sysselsättningen för infödda har samtidigt legat runt 80 procent, för utrikes födda runt 65 och för utomeuropéer runt 50 procent.

För vårt etablissemang är det förstås viktigt att lägga skulden för somaliernas misslyckande på svenskarna. På SvDs ledarsida ställer följaktligen Ivar Arpi frågan:

"Så varför är vi i Sverige så usla på att integrera somalier?"

Nu skulle man kunna tycka att det största ansvaret för att integrera sig i det nya landet ligger på den enskilde invandraren, men för att bevisa att det är svenskens fel plockar Arpi fram den mycket trötta, och mycket falska, jämförelsen med USA. Denna gamla myt har redan sågats av Tino Sanandaji, som förklarat att av somalierna i USA är det endast 50% som arbetar, och av dem tjänar hälften minimilön. Sanandaji menar också att en grupp måste ha minst 80% sysselsättning för att kunna bära sig själv.

I rättvisans namn skall påpekas att även Arpi tar upp ett par sanningar, men det gör hans inlägg desto obegripligare:

"I USA visade en studie från 2007 att somalierna hade den lägsta årliga medianinkomsten av alla grupper, 18000 dollar, vilket kan jämföras med 27000 dollar bland ”svarta afrikanska invandrare” och 33000 dollar för infödda amerikaner."

Arpis huvudpoäng är att vi bör se över trösklarna på den svenska arbetsmarknaden, och han jämför därför återigen med USA:

"Skillnaden mellan bidrag och arbete är som bekant större och därför är incitamentet att ta ett jobb, även om det är lågavlönat, betydligt starkare."

Slutsatsen av Arpis resonemang är alltså att vi bör sträva mot ett mer amerikanskt samhälle, så att åtminstone hälften av somalierna börjar arbeta, om än för mycket låg lön.

Skulle vi inte, istället för att rasera det svenska välfärdssamhället, kunna sluta att ta emot dessa outbildade och svårintegrerade grupper?





3 kommentarer:

  1. När jag var politiskt aktiv i min ungdom (slutet av 80-talet) så gjorde Moderaterna (MUF) ingen hemlighet av att USA var det samhälle man eftersträvade och föraktet mot det Svenska välfärdssystemet var stort. Om man ser till vad Reinfeldt har hunnit uträtta på mindre än 2 mandatperioder så står det klart att han har varit mycket skicklig i sin nit att stöpa om Sverige till detta samhällssystem. Till på köpet klarade han att göra det utan att Svensson anade att det var det han röstade för.

    SvaraRadera
  2. Ivar Arpi, Moderaterna och flertalet övriga partier omvandlar Sverige gradvis till ett mångkulturellt helvete.
    Detta sker helt odemokratiskt då svenska folket FORTFARANDE inte förstått vart vi är på väg och hur det framtida Sverige enligt planerna är tänkt att fungera och se ut.
    Detta är planer som borde framförts i sin helhet med nackdelar och fördelar INNAN samhällsomvandlingen påbörjades.
    Å andra sidan kan man säga att är svenska folket så totalt bakom flötet så förtjänar de kanske inte ett bättre öde än att gå under i mångkulturen.
    Risken ligger dock i att fler fler vaknar upp och inser vad som är på väg att ske.
    DÅ kan det i slutändan hetta till och bli farligt, det samhälle som byggs är en potentiell krutdurk. Politiker som Reinfeldt är ytterst oansvariga.

    SvaraRadera
  3. Ja, risken är ju att ju längre man driver detta experiment, desto extremare blir motreaktionen en dag. Om vi hade kunnat diskutera denna fråga på ett öppet sätt redan på 1980-talet, skulle vi befinna oss i en mycket lyckligare situation idag.

    SvaraRadera