lördag 2 mars 2013

Rekord igen: Ipsos 10,2%
Bilden ovan har jag lånat från DN. Det är den bästa illustration jag sett hittills av svensk politik, då den visar de tre blocken; ett vänster, ett höger, och ett härligt gult alternativ i mitten, som bara växer. Återigen kan vi nämligen se ett litet rekord; 10,2% är den högsta noteringen för SD någonsin i Ipsos.

"Sverigedemokraterna når sin högsta nivå hittills i Ipsos mätningar, 10,2 procent. Dit har partiet nått genom att lyckas locka till sig väljare utanför de traditionella kärnväljarna – unga män och pensionärer.
– Det märks inga negativa effekter av skandalen i höstas för Sverigedemokraterna. Vi ser att det finns en säkerställd ökning bland kvinnor över 45 år, säger Johanna Laurin Gulled."

Mest av alla går Socialdemokraterna fram. Det finns en uppenbar risk att de rödgröna kommer att få egen majoritet, och SD därmed förlorar sin vågmästarställning. Däremot känns det alltmer rimligt att SD faktiskt kommer att uppnå 15% 2014, och troligen bli ännu större 2018, efter ytterligare fyra år av Sveriges  förfall.

1 kommentar:

  1. Risken är liten; KD kommer säkert in på stödröster.

    SvaraRadera