lördag 2 mars 2013

Malmös räddning: ökade socialbidrag


Tapio Salonen, professor i socialt arbete vid Malmö högskola,
lägger ut texten om hur Malmö skall lyftas. Observera den lilla
texten om Malmö "som transitstad". Det är ju verkligen en förskönande
omskrivning av en stad som alltmer blir en stad i Mellanöstern.
Jag bor inte själv i Malmö, men intrycket man får så här på avstånd är en stad i förfall. Man får även en ganska klar uppfattning om att detta förfall beror på massinvandringen. Nära hälften av invånarna har nu utländsk bakgrund, räknat som utlandsfödd eller med två utlandsfödda föräldrar.

Igår presenterade Malmökommissionen sin syn på hur man skall lyfta staden. Högre bidrag till barnfamiljer och klausuler som tvingar företag att anställa arbetslösa. Det är två av totalt 72 åtgärder som ska göra Malmö till en socialt hållbar stad. Bland åtgärderna finns även ekonomiska tillägg för barns fritids- och kulturaktiviteter.
Liksom gratis lokaltrafik för alla barn.
Fortfarande lyckas idiotin och naiviteten i Sverige att chockera mig. På vilket sätt skulle mer bidrag och tvingande regler för företag göra staden "socialt hållbar"? Hur mycket tror vänstern att man kan klämma åt en allt mindre arbetande grupp, för att fortsätta det mångkulturella experimentet? Fortsätt gärna att prata om "öppenhet" och "solidaritet", men påstå inte att Sveriges invandringspolitik på något sätt är "socialt hållbar".

Stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson funderar på om man inte måste bygga specifikt för ekonomiskt utsatta grupper:

"– Men vi närmar oss en punkt där man måste ta ett politiskt beslut kring det. I Sverige har vi förlitat oss på välfärdssystemet men det fyller inte upp längre."

Nej, nu håller inte välfärdssystemen längre. Västvärldens extremaste invandringspolitik skall däremot fortsätta.

Skånskan


5 kommentarer:

 1. Javisst ! Jättebra förslag att vi bygger getton med enkla bostäder. Varför inte hyra Bornholm och forsla alla ut dit ?

  SvaraRadera
 2. Detta påminner om mannen som tappade nyckeln därborta men letar här under gatlyktan för här är ljusare.

  "Ta fram" och "utveckla" och "handlingsplan" är vanliga floskler i sådana här kommittérapporter. Sökte på "utveckl" i sammanfattningen och fick över 50 träffar.

  Orkar inte ens läsa sammanfattningen, bara skumma; inte bra för blodtrycket (får skippa saltet på frukostägget idag). Räcker att läsa Skånskan och Sydsvenskan och politikernas kommentarer. Som vanligt är det SD:s rep som talar klarspråk.

  Att företag skall tvingas anställa är bara en logisk följd av "rätt till heltid".

  Det är väl fint att man skall bygga sämre (=billigare) bostäder till dem som redan har det sämst. Det har redan testats en gång i t ex Rosengård. Hur bra blev det? Det cementerar ju bara klassskillanderna

  Vilken kvalitet det blir sen, om man skall snabbutbilda arbetslösa för att låta dem rusta upp gamla miljonprogram samt bygga nya. Har vi inte redan rättså hög arbetslöshet i byggsvängen?

  Gratis kollektivtrafik, enkelt och bra förslag, men kommer man att lyckas genomföra ens det?

  Att hälsa och livslängd korrelerar med social status behöver ju inte betyda att det ena orsakar det andra. Har det forskats på det?

  "Invandrarna" tycker nog inte vi är kloka men tackar så klart och tar emot: Mer datorer och internet i hemmen. Suck! Till vadå? WoW?

  Socialister av alla schatteringar har julafton(!) i Malmö(!!) just nu

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det verkar som om alla etablissemangpolitiker har drabbats av religiös yra och blint förlitar sig på bibelverserna om de 5 bröden och två fiskarna (Lukas kap.9)

  "13 Men han sade till dem: "Given I dem att äta." De svarade: "Vi hava icke mer än fem bröd och två fiskar, såframt vi icke skola gå bort och köpa mat åt allt detta folk." 14 Där voro nämligen vid pass fem tusen män. Då sade han till sina lärjungar: "Låten dem lägga sig ned i matlag, femtio eller så omkring i vart." 15 Och de gjorde så och läto dem alla lägga sig ned. 16 Därefter tog han de fem bröden och de två fiskarna och säg upp till himmelen och välsignade dem. Och han bröt bröden och gav åt lärjungarna, för att de skulle lägga fram åt folket. 17 Och de åto alla och blevo mätta. Sedan samlade man upp de stycken som hade blivit över efter dem, tolv korgar."

  Men öppet skyltar de inte med sin tro.

  /Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker också på hur livat det kommer bli i Malmö med både ESC 13-18/5 och Lars Vilks utställningen 6/7-...
   Vi får hoppas att vi slipper Svenskt rekord i kaos.

   /Magnus

   Radera
 4. Malmö = Sveriges Detroit!

  SvaraRadera