onsdag 27 mars 2013

Utmärkt om SD och opinionenJag brukar ju använda artiklar och händelser som utgångspunkt för egna funderingar och kommentarer, men i detta inlägg vill jag egentligen bara tipsa om en utmärkt artikel på Newsmill. Det finns inte så mycket att tillägga, men jag kan väl bjuda på några avsnitt nedan, i hopp om att ni läser hela artikeln.

Redan rubriken är ju klockren; visst är det fantastiskt att ingen av etablissemangets analytiker kommit fram till detta:

"SD ökar för att de har opinionen med sig"

"Vi kan alltså konstatera att 40-50% av folket är kritiska till invandringspolitiken. Detta är fakta varken vi gillar det eller ej. Innan SD kom in i riksdagen tycktes inte detta bekymra någon. Detta aktualiserar väl avgörande frågor kring hur valda representanter för folket kan bete sig. Å ena sidan bör dessa kunna ”gå före” i opinionsbildningen men å andra sidan måste de förankra den förda politiken hos folket. Om skillnaden blir för stor och permanent har vi ett demokratiskt problem. I det utrymme som skapas uppstår rörelser som SD"

Exakt. Man kan ju på sätt och vis hävda att invandringspolitiken är demokratiskt förankrad, eftersom över 90% röstat på Sjuklövern, men det är ju ändå tillräckligt många som är skeptiska till den förda politiken, för att den skall kunna diskuteras. När sju massinvandringspartier fick sällskap av ett åttonde, som var kritiskt, blev det stor panik och fördömanden.

"Det är kanske inte så konstigt att SD ökar om man beaktar det ovanstående – det finns ju inga alternativ för dem som tycker sig uppleva att samhället inte klarar en invandring av denna storlek. En allt större segregation och utanförskap tycks följa."

Nej, så är det faktiskt, vänner. Har man öppnat ögonen och bryr sig om framtiden, så finns det inga alternativ. SD 2014.1 kommentar:

  1. Tyvärr blandar han ihop flyktingar och invandrare - precis som Migrationsfakta och Gudmundson gör. Flyktinginvandringen är inte speciellt stor.

    Dessutom verkar SD vara det största problemet för honom - inte Sveriges framtid. Nej det var ingen särskilt bra artikel

    SvaraRadera