lördag 30 mars 2013

Vithet
KDUs förbundsordförande Aron Modig skriver idag på Newsmill om dagens prat om "vithet". Positionerna har ju nämligen flyttats fram, så att det idag inte räcker med att det inte finns något svenskt och att Sverige tillhör alla, till att det överhuvudtaget är suspekt att vara vit. Att sedan folk som kallar sig för antirasister funderar så mycket på ras, och dessutom stämplar en grupp människor som vita, är ju fullständigt absurt. Tänk om svenskar skulle börja prata om "svarthet" eller "gulhet", och lägga olika värderingar i det. Nej, det skulle förstås vara omöjligt.

Vi har tidigare tittat på hur koreanskfödde Tobias Hübinette sysslar med "kritiska vithetsstudier". Det är alltså inte bara möjligt att forska om "vithet", det är dessutom så viktigt att det rentav är "kritiskt". Eller så menar man att man tittar på vithet med ett kritiskt öga, men det är ju knappast mycket bättre. I så fall måste vi omedelbart inrätta ett institut för att titta på "svarthet" med ett kritiskt öga. Vi har också tittat på en märklig paneldebatt, där personer av olika nyanser under två timmar diskuterade vithet och odlade sitt svenskhat. Festligt nog hette för övrigt en av deltagarna Blanco i efternamn, alltså "vit" på spanska.

Aron Modig skriver:

"De senaste månaderna har begreppet ”vithet” blivit allt vanligare i den svenska samhällsdebatten. Senast var det SSU som släppte en rapport med titeln "Fyra nyanser av vitt". Författarna menade där att rapporten normkritiskt analyserar Socialdemokraterna ”… samt synliggör den överrepresentationen av vithet som finns i de flesta socialdemokratiska led”."

Ja, den svenska debatten är helt fantastisk. Lika fascinerande som jag tycker det är att följa den frispråkigare debatten på kontinenten, borde det vara för personer på kontinenten (eller övriga Skandinavien för den delen), att följa den bisarra debatten i Sverige. Att sådana här tongångar kommer från just Socialdemokraterna är inte förvånande. Dels är ju partiet oförmöget att locka till sig intelligenta individer, dels finns det väl knappast någon större svenskhatare än Mona Sahlin, möjligen i viss konkurrens med Fredrik Reinfeldt. Sedan blir det roligt:

"Det står naturligtvis SSU fritt att betrakta sitt moderparti utifrån vilket perspektiv de vill. Men utgångspunkten för deras analys visar på en obehaglig människosyn. Att överhuvudtaget fästa någon som helst vikt vid en persons, eller en grupp människors, hudfärg är aldrig acceptabelt. Detta sätt att betrakta omvärlden vänder vi unga kristdemokrater oss kraftigt emot. Det är inte okej att värdera människor utifrån vare sig utseende eller bakgrund, oavsett vad syftet eller sammanhanget är."

För ett par dagar sedan skrev jag ett inlägg jag kallade "PK-isternas inbördeskrig fortsätter". Jag gottade mig då åt hur komplicerat det blivit att vara pk, då väldigt få längre får en 100%ig pk-status och rasistanklagelserna flyger fram och tillbaka. Nu är det alltså KDU som anklagar Socialdemokraterna för att ha en obehaglig människosyn, själva dödssynden i pk-världen. När nu Moderaterna är nazister, de fina människorna i Miljöpartiet gjort upp med dessa nazister, och Socialdemokraterna har en obehaglig människosyn, undrar jag vad man skall anklaga Sverigedemokraterna för framöver. Nazism? Obehaglig människosyn? Nja, det har ju idag alla, så det faller ju lite platt.

Jag får avsluta med vad jag skrev förra gången angående detta inbördeskrig: Medan de håller på, sitter jag och smeker mitt SD-medlemskort och skrockar ondskefullt. Framtiden tillhör oss!

SvD

6 kommentarer:

 1. Bra skrivet. Kommer nog fortsätta att läsa här.

  SvaraRadera
 2. Det skall du absolut göra ;-) Och så har du ju 500 gamla inlägg att plöja igenom...

  SvaraRadera
 3. Det verkar mest troligt att ordet kritisk i "kritiska vithetsstudier" är tänkt att betyda marxistisk.

  Frankfurtskolan, som ju är marxistisk, utvecklade filosofin för de flesta icke-vetenskaper som våra universitet numera sysselsätter sig med. Feminsism och s.k. Genusvetenskap är kritiska teorier. Sammanfattningsvis är dessa kritiska teorier allra värsta skräpvetenskap och flum. De sprider okunskap och fördomar om vårt samhälle och är därför extremt skadliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, ok, man lär sig varje dag...

   Radera
 4. Jag har bestämt mig. Efter att ha utsats för Kitimbwa Sabuni ännu en gång ska jag sluta sola...

  /Magnus

  SvaraRadera
 5. Blev så trött så jag missade ett t. Vilket proffsgnäll.

  /ds

  SvaraRadera