tisdag 16 april 2013

Colombiansk kommunist hyllar Omar Mustafa
En efter en träder de nu fram, apologeter och dhimmis, som på olika fantastiska sätt försöker försvara islamisten Omar Mustafa. Dagens GP tar idag detta fenomen till nya höjder, och då givetvis på kultursidan, där en skribent vid namn Edda Manga, skriver:

"Omar Mustafa är så nära man kan komma den idealiske socialdemokraten: grunden för hans politiska engagemang är viljan att förverkliga alla människors jämlikhet. Han är antirasist, avskyr antisemitism, försvarar yttrandefriheten, homosexuellas rättigheter och jämställdhet mellan kvinnor och män."

I verkligheten är Mustafa ordförande för Islamiska föreningen, Muslimska brödraskapets gren i Sverige. Det finns inte en chans att grunden för hans politiska engagemang skulle vara att försvara homosexuellas rättigheter eller jämställdhet mellan kvinnor och män. Långt troligare är att han ser partipolitiken som ett forum att föra fram islamism, där hans egentliga engagemang ligger.

Sedan blir nyspråket fullständigt absurt:

"Om en helyllesvensk som Omar Mustafa kan misstänkliggöras som "fundamentalistisk muslim" med "konstiga värderingar"..."

Så långt har det nu gått alltså. I vänsterns värld är det Omar Mustafa som är "helyllesvensk" och inte alls står för några konstiga värderingar. Varför lierar sig Västvärldens vänster med islamismen? I vänsterns märkliga värld är det verkligt obehagliga inte religiös diktatur, förtryck av kvinnor, våld mot homosexuella, halshuggningar och stympningar:

"Jag vet inte om medlemmarna i partistyrelsen har så pass mycket kontakt med den nya fascismen som håller på att växa fram i Europa och som har gjort muslimer till de nya judarna. Fattar de att deras beslut gör partiet till medlöpare i denna utveckling snarare än som det borde vara: en stark del av motståndet mot fascismen och försvaret av demokratin."

Återigen välkomna till ett helt parallellt universum där invandringskritik är det absolut värsta en människa kan stå för, medan främjande av islamism är lika med ett försvar av demokratin.

När jag sedan tar reda på mer om denna Edda Manga klarnar bilden dock lite:

Hon är en colombiansk kommunist, är medlem i Bwana club och deltog i aktionen Ship to Gaza, ombord på det turkiska fartyget Mavi Marmara. Hon är gift med Mattias Gardell. Arbetar som politisk redaktör på tidningen Feministiskt Perspektiv.

Veronica Palm också i dhimman
"Avgå Veronica Palm"

8 kommentarer:

 1. Haha! Ju mer man tar reda på...
  Det är ett mäktigt och komplext nätverk dom lysande stjärnorna inom den svenska vansinnestänkarkåren har.

  svensk (enligt synonymer.se)(noterar svenne)

  person från Sverige, blågul, nordbo, viking, svedalabo, svensson, svenne

  /M (helyllesvenne)

  SvaraRadera
 2. SLUTA använda begreppet "svenne" som är nedvärderande på samma sätt som "blatte".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo håller med. Moderatorn får hjälpa mig. Hästarna lämnar tyvärr stallet ibland.

   /M

   Radera
  2. Svennar är ju namnet på de soldater som de svenska riddarna hade med sig som hjälp. Benämningen finns med i Erikskrönikan. En svenne är alltså en svensk soldat.
   Jag har svårt att se en nedvärdering i det.
   Rune

   Radera
  3. Du tänker kanske på ordet sven, med pluralformen svenner?

   Radera
 3. Nja, fast nedvärderande på riktigt blir det ju inte, eftersom vi knappast förknippar svensk med någonting negativt...

  SvaraRadera
 4. Åååååååh,jag kräks.

  Inte en bokstav rätt.

  Christel2

  SvaraRadera
 5. Håller med, Manga och Gardell - det är ett parallellt universum.

  SvaraRadera