tisdag 16 april 2013

SÄPO oroas av jihad-turister
Vårt medie- och politikeretablissemang gör som bekant allt för att föra vårt land i islamisk riktning, dels genom den etniska omstruktureringen, dels genom att överhuvudtaget inte diskutera vad detta kommer att innebära för det framtida samhället. Säkerhetspolisen tvingas dock fundera kring dessa frågor; just nu oroas man åtminstone av de jihad-turister som begett sig till Syrien, och framför allt vad de skall hitta på när de kommer tillbaka:

"Säpo är bekymrat över att ett 30-tal islamistiskt inspirerade personer rest från Sverige för att strida eller utbildas för strid i Syrien.
-Ett 30-tal på kort tid, och i global al-Qaida-inspirerad ideologi har mål i Sverige pekats ut som legitima de senaste åren: Vi är oroade, säger Jonathan Peste, chefsanalytiker i frågor om kontraterrorism, till TT."

"Enligt Peste är den absoluta majoriteten ännu kvar i Syrien. Säpo oroas för deras återkomst. Orsaken är att mål i Sverige anses mer legitima, att tidigare attentatsmän ibland gjort liknande resor, samt att resenärerna skaffar sig en förmåga och även kan bli inspirationskällor."

Nu får vi ju hoppas att så många som möjligt av dessa finner paradiset innan de kan återvända hit. Frågan jag ändå ställer mig är: varför är det självklart att de skall komma tillbaka? Borde inte deltagande i terrorgrupper kunna leda till fråntaget svenskt medborgarskap?

Slutligen skulle vi förstås helt ha sluppit den här problematiken, om vi inte bedrivit storskalig muslimsk invandring från början.

GP

Fria Tider

1 kommentar:

  1. "Säpo är bekymrat över att ett 30-tal islamistiskt inspirerade personer rest från Sverige för att strida eller utbildas för strid i Syrien."
    --------------
    Vad flydde dessa personer ifrån när de kom till Sverige?
    Rune

    SvaraRadera