tisdag 16 april 2013

Dagens citat: Hayaat Ibrahim


"Efter Stefan Löfvens uttalande står det väldigt tydligt att det inte är förenligt att vara muslim och socialdemokrat. Men om man tvingas välja mellan sin religion och att vara socialdemokrat så är det egentligen inte ett val, utan det är ju religionen som kommer före, vilket innebär att svenska muslimer inte kommer att rösta på Socialdemokraterna."Hayaat Ibrahim, 20, visar tydligt just varför personer som Waberi, Aldebe och Kaplan inte hör hemma i våra riksdagspartier. Får vi nu se en uppgång för Moderaterna, där en klockren islamist sitter tryggt?

Aftonbladet


7 kommentarer:

 1. Hos Moderaterna är Waberi det samma som 300000 röster,samma som SD fick vid Riksdagsinträdet.

  Ett utträde är lika med 0.

  SvaraRadera
 2. För muslimer betyder religionen idag lika mycket som den gjorde för svenskar på 1600-talet. Det är denna efterblivenhet som gör islam inkompatibelt med det moderna samhället.

  SvaraRadera
 3. Man lär sig något nytt varje dag (fast en del går in under kategorin "värdelöst vetande"):

  "[I]slam [är] framför allt en religion som kämpar för de svaga i samhället"
  (Sara Kukka-Salam, styrelseledamot i Hjärta – troende socialdemokrater i Stockholm)

  Vad mycket föreningar det finns!

  SvaraRadera
 4. Det går inte att vara islamist och socialdemokrat, däremot går det mycket väl att vara muslim och socialdemokrat, om jag fattat Stefan Löfven rätt.

  SvaraRadera
 5. Jag tror, jag tror på sommaren, men jag bor inte i Stockholm, annars hade jag kunat söka medlemskap i Hjärta :)

  Nejvisstja, jag är ju inte socialdemokrat heller :-(

  SvaraRadera
 6. Dagens citat nr 59

  "De flesta svenskar har ingen aning om vad det innebär att leva i en konflikt. Att se sitt eget folk förnedras, plundras och dödas utan att kunna göra något åt det är en påfrestning vi inte kan föreställa oss. Är det rimligt av oss att avkräva dessa människor att i alla lägen kunna hålla sig till vår standard för vad man får säga? "

  Kitimbwa Sabuni om Socialdemokratin

  http://www.newsmill.se/artikel/2013/04/16/omar-mustafa-r-en-f-rebild-f-r-alla-svenskar

  SvaraRadera
 7. Det går visst att vara troende och socialdemokrat. Men om du tror på att kvinnor och män inte har lika värde och lika rättigheter. Eller att det finns vissa människor som är mer värda än andra, nej, då har du inget att göra i socialdemokraterna. Då tycker jag att han borde ha valt national partiet, Sverige demokraterna. Sverige har skrivit på WHO:s konsensus som de flesta länderna har gjort. De är vägledande och det borde både du och Omar känna till. Gör ni inte det, så ska ni båda lämna omgående alla politiska organisationer. Oberoende av politisk eller religös åskådning.

  SvaraRadera