onsdag 22 maj 2013

Arnstads argument för tunna för Norge
I Sverige kan man påstå lite vad som helst, så länge man befinner sig i den politiskt korrekta värmen. Vill man exempelvis angripa Sverigedemokraterna, går det bra att förvanska fakta och göra de märkligaste kopplingarna, utan att det på något sätt ifrågasätts eller utgör ett hinder för publicering.

Henrik Arnstad är känd för att ha ljugit om sina meriter och för att vara fixerad vid "fascism", något han ser på de flesta ställen, från SD till hela Norge. Jag misstänker att det är hans vana från den barnsliga och styrda debatten i Sverige, som gör att han känner sig bekväm med att göra horribla utspel i Norge. Där får han dock, till skillnad från i Sverige, mothugg även från etablerade medier.

Nyligen var Arnstad återigen framme för att skämma ut sig i Norge, genom ett inlägg som självklart heter "Fascismen har aldrig stått starkare". Följande stycke är avslöjande:

"Etter 1968 ble fascismen rekonstruert i tråd med tidens krav. Det intellektuelle arbeidet ble gjort av den franske ideologiske bevegelsen Nouvelle Droite, ledet av filosofen Alain de Benoist. Fascismen ga opp paramilitarismen, korporativ økonomi og kravet om å avskaffe frie valg."

Så trots att de rörelser Arnstad angriper alltså inte har någon av fascismens viktigaste komponenter, är de ändå på något fantastiskt sätt "fascister". Om dessa rörelser inte hänger sig åt paramilitarism, korporativism eller krav på diktatur, vad gör dem då till fascister? Ja, det verkar huvudsakligen handla om kritik mot invandringspolitiken och oro för islamisering av vår kontinent, frågor som överhuvudtaget inte lyftes av Mussolini.

Arnstad hävdar dock att det är lätt att klassificera Sannfinländarna, Dansk Folkeparti och Sverigedemokraterna som fascister, men vet inte riktigt hur han skall ställa sig till Fremskrittspartiet. Han avslutar med lite trams som han säkerligen har hittat i någon av fulmedias dagliga krönikor:

"I en sann, liberal demokrati finns en medvetenhet om att alla medborgare är lika mycket värda, att alla har samma förmåga till att bidra till samhället"

Nej, man kan inte säga att liberaler är "medvetna" om allas lika förmåga till att bidra till samhället, bara för att de själva vill att det skall vara så. I verkligheten, där vi andra lever, förefaller inte alla invandrargrupper ha samma förmåga att bidra till samhället som pursvenskar, eller som andra invandrargrupper.

Allt detta släpptes alltså igenom, men Henrik Arnstad är ändå inte helt nöjd. Han ville nämligen klistra Anders Behring Breivik på Fremskrittspartiet, men där tyckte Aftenposten att det blev lite väl dumt. I GP säger Arnstad:

"Jag har aldrig varit med om något liknande"

Nej, det är klart att du inte har, eftersom du verkar i Sverige. Här släpps sådant igenom varje dag. Han drar själv en jämförelse med hur väl sådant här fungerar i Sverige:

"Lasermannen var inte medlem i Ny Demokrati men hans koppling till det partiet lyfts ändå fram på ett föredömligt sätt i Gellert Tamas bok."

I Arnstads värld är det alltså föredömligt att koppla ihop Lasermannen och Ny Demokrati, trots att någon sådan koppling inte fanns. Gellert Tamas är för övrigt en lika märklig debattör som Arnstad själv.

Svenska medlemmar ur medieeliten bör nog hålla sig här i Sverige, där de kan vara tryggt förvissade om att allt som följer en viss riktning släpps igenom, hur falskt och dumt det än är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar