torsdag 9 maj 2013

Dagens citat: Anders Borg


"Alla de vackra färgerna man ser på kvinnorna här. På tio års sikt kommer det att se ut så i hela Europa. Hemma är det ju bara svart överallt, det är så avmätta färger hos oss.
[...]
Europa kommer bli bättre, mer multikulturellt. Man börjar se det i popmusik och annat att Afrika börjar höras på ett helt annat sätt. Men jag tror att när vi verkligen har sett utvecklingen är när vi har afrikanska snabbmatskedjor i Stockholm."Finansminister Anders Borg befinner sig i Afrika och funderar lite på hur Sverige kan bli mer likt föregångslandet Nigeria, där det "finns en oerhörd vitalitet".

Expressen
Fria Tider
11 kommentarer:


 1. De avmätta färgerna beror i såfall på alla bruna och svarta burkor, i allafall i Örebro och Malmö. Skäms på dig A Borg.

  SvaraRadera
 2. Jag trodde ett tag att han emigrerat till Saudi eller Iran..

  Det var ett väldigt tjat om den höga arbetslösheten. Räknar man bort heltidsstuderande blir den 5,6% (2012, 15-74 år)

  Mitt i livet (som F.R sa) var den 5,07% 2012 (35-64år)

  Ungdomsarbetslösheten var 14,7% om man inte räknar heltidsstuderande (15-24 år). Var tredje ungdom hittade ett jobb inom fyra veckor och ytterligare en tredjedel inom 6 månader. Endast lite mer än var tionde ungdom var långtidsarbetslös, >26 veckor. Långtidsarbetslösheten bland ungdomar var bara 3,4%. I åldersgruppen 25-54 år var långtidsarbetslösheten ännu lägre: 2,2%

  Medan man väntar på att tillträda ett jobb, som man har erhållit, räknas man också som arbetslös: "friktionsarbetslöshet"

  SvaraRadera
 3. Har Borg sagt nåt så urbota korkat??
  Är han ihop med Ullenhag?

  SvaraRadera
 4. Borg kan väl göra sällskap med sin Hövding Reinfelt ock bosätta sig i Nigeria,mera färger på damerna ock spännande kultur,Boko Haram i norr passar väl bra?

  SvaraRadera
 5. "Hemma är det ju bara svart" - jaha, är det fel på svarta nu helt plötsligt ? Han har rätt i att om 10 år så är det bara svart här, om han får som han vill.

  SvaraRadera
 6. Fattar ingenting hans "boss" gillar svart eller, har A Borg problem med det ?

  MVH IA

  SvaraRadera
 7. Det måste vara väldigt varmt i Nigeria - hjärnan kokar och då babblar man utan att tänka först.

  SvaraRadera
 8. Tja, Borg har tidigare sagt följande, så man blir inte förvånad:

  ”Utan den (invandringen) hade Sverige stått och stampat på ett jordgolv”.

  Det har han till viss del rätt i, men då har det handlat om invandring från Västeuropa, med ungefär samma kultur, där invandrarna bidrog med kunskap och kapital (Hansaperioden, valonerna, etc).

  SvaraRadera
 9. 25 procent av de sydafrikanska männen har våldtagit minst en gång. 98 - 99 procent av männen i Egypten har sextrakasserat en kvinna. Jag kan tänka mig att det ser (nästan) likadant ut i många afrikanska länder.

  Wow så härligt det blir att få en del av dessa färgglada män till Sverige!

  SvaraRadera
 10. Varför kan inte her Borg sätta på sig färgglada Afrikanska kläder när han talar i Riksdagen istället för den trågiga svartgrå kostymen. Han som förespråkar Afrikanskt klädmode ska väl föregå med gott exempel.

  SvaraRadera
 11. Tänk att Borg nu också är mode-expert och ska lära svenska kvinnor att klä sig rätt! Igår när jag gick genom stan fick jag för 1:a gången känslan av att vi svenskar nu är i minoritet; överallt afrikaner o araber. Han har rätt i att det är bara svart i Sverige men det ju så han och De Nya Moderaterna vill ha det.

  SvaraRadera