tisdag 21 maj 2013

Dagens citat: Polisen Martin Marmgren


"Tyvärr har dagens situation redan lett till att vi har olika måttstockar; i Bromma skulle vi aldrig tveka att stoppa en bil som vi misstänker framförs av en person utan körkort, men i Rinkeby måste vi fundera över om det är värt det, då det ofta leder till stenkastning, upplopp och fritagningsförsök."

 

Citatet kommer från en artikel i DN, som man fantastiskt nog gett rubriken "Främlingsfientliga krafter tjänar på upploppen". Där har vi alltså medieetablissemangets syn på upploppen; problemet är inte att oskyldiga människor får sina bilar uppbrända, att poliser blir skadade, eller att Sverige förvandlas till ett land i Mellanöstern. Det absolut allvarligaste är att det kan öka kritiken mot invandringsexperimentet.


3 kommentarer:

  1. Ja det är ju det som styr hela medierapporteringen. Minsta lilla man misstänker att ens kolleger i branschen kan tro att man stöttar "främlingsfientliga krafter" så måste man noga överväga om man ska berätta hela sanningen eller skildra hela händelseförloppet. Annars riskerar man frysas ut eller missa nästa karriärsteg, detta är naturligtvis mycket viktigare än att sköta sitt uppdrag.

    SvaraRadera
  2. Men Fredrik Reinfeldt står precis i TV och säger att svensk lag gäller lika för alla överallt. Veckans vilseledare!

    SvaraRadera
  3. Man kan ta araben ur mellanöstern men man kan inte ta mellanöstern ur araben.

    SvaraRadera