fredag 31 maj 2013

Debatt i riksdagen idag 10.30 om upploppen
På initiativ av Sverigedemokraterna genomförs idag en debatt i riksdagen med anledning av upploppen i framför allt Stockholms förorter. Låt oss betänka hur fantastiskt och nödvändigt det är att vi idag har ett oppositionellt parti i riksdagen. Utan denna närvaro skulle framtidens ödesfråga överhuvudtaget aldrig diskuteras. Om inte SD funnits i riksdagen skulle vi ha sju partier som nickande åt varandra skulle försöka överträffa varandra i "människosyn".

Inför denna debatt bjuder Jimmie Åkesson på ett inlägg i Aftonbladet. Han klargör ett antal förutsättningar som egentligen är självklara för den upplyste medborgaren, men som absolut inte erkänns av vår elit i medier och politik.

"Det utanförskap som finns i förorter som Husby går inte enbart att koppla till arbetslöshet och klasstillhörighet. Ungdomsarbetslösheten är i dag ungefär lika hög i gamla bruksorter som Laxå och Vännäs men trots det har vi inte sett några oroligheter där."

Vänstern envisas med att försöka koppla det till Alliansens politik. Det stämmer ju på så vis att Alliansen är ansvarig för den extrema invandringspolitiken, men vad vänstern menar är det eviga mantrat om "ökade klasskillnader". Man glömmer förstås att liknande våld och förstörelse sker även under socialdemokratiska regeringar och dessutom i alla västeuropeiska städer oberoende av dessa regeringars politiska färg.

Som vi vet diskuteras dessa frågor lite öppnare i våra grannländer, där Sverige ses som ett skräckexempel:

"När förortskravallerna debatteras i svenska medier tycks alla vara överens – detta har ingen koppling till invandringspolitiken – det handlar om klass. I utlandet gör man en annan bedömning vilket exempelvis regeringarna i Danmark och Finland visat. Den socialdemokratiska integrationsministern i Danmark, Karen Hækkerup, uttryckte sig på följande sätt med hänvisning till Sverige:
”Vi har redan etniska proletariat på sina håll. Det handlar inte bara om att de är fattiga, det handlar om att det är en grupp människor som inte delar samma normer [...]”

Slutligen betoner Jimmie Åkesson någonting viktigt, som motståndarna aldrig låtsas om:

"Ansvaret för detta faller inte på befolkningsgrupper utan ligger på de sju politiska partier som varit med styrt landet de senaste decennierna."

Debatten kan ses på Riksdagens hemsida.

SvD
SvD II
1 kommentar: