fredag 31 maj 2013

Snillen spekulerar om Åkesson och Ullenhag


Imorse möttes Jimmie Åkesson och Erik Ullenhag i en debatt. Jag tänker inte här bädda in något klipp från debatten, men jag kan sammanfatta med att Åkesson förklarade logiskt och sansat problematiken, och Ullenhag kontrade med några i förväg förberedda floskler.

Lite roligare däremot var en paneldebatt i morgonsoffan efteråt. Per Gudmundson är en borgerlig debattör på SvD, som egentligen är kritisk mot både invandring och islamisering, men som, då han ändå vill behålla sin plats i värmen, säkrar med några lögner. "Erik Ullenhag är en mycket skicklig debattör", tror jag aldrig jag tidigare hört någon säga, än mindre tro på. Vad "one trick pony" egentligen betyder kan vi diskutera en annan gång, men vad Per menar är, som vanligt, att Åkesson "alltid skyller på invandrarna". Därpå följer någonting viktigt:

"Problemet för Ullenhag är ju att Åkesson har en poäng"

Nu tror jag inte detta är Eriks enda problem, eller att han skulle vara omedveten om det, men det säger ändå en del att även en soffpotatis ur etablissemanget måste erkänna det.

Överklassmänniskan Göran Hägg måste sedan tillstå att Ullenhag förlorade stort mot Jimmie Åkesson, men lägger, för sakens skull, till att det är "kusligt". Han fick även med uttrycket "fiska i grumiga vatten". Det allra viktigaste som blev sagt i denna soffa var dock briljant:

"På vilket block man än röstar i det här landet, så får man Miljöpartiets migrationspolitik"
3 kommentarer:

 1. Han har ett så enkelt svar så han måste ha fel...

  SvaraRadera
 2. Mycket väl slaktat, tillrett och serverat på silverfat!

  Tack Tobbe för att jag fick veta vad de talade om utan att behöva utsätta mig för dessa åsnor!

  Första meningen i denna kommentar har jag lånat av kommentator Magnus på denna blogg. Tack Magnus!

  SvaraRadera
 3. Tack själv hereticisright!

  Det är mycket skönt att Tobbe och en del andra kan stå upp för och uttrycka det jag själv känner. Den fråga jag brottas med dagligen är hur jag själv kan verka för en bättre framtid. Låt oss alla bli lika rättframma och modiga som denne bloggare. Mycket vore då vunnet!

  /Magnus

  SvaraRadera