onsdag 29 maj 2013

Det allra dummaste inlägget om Husby


Husbykravallerna oroar inte mig
Med anledning av nybyggarstöket i Husby har vi matats med fantastiskt mycket floskler och rena dumheter. Det är således svårt att finna det allra dummaste inlägget, men jag tror att jag idag kan presentera en vinnare. Jag tilldelar ökända Lisa Magnusson detta pris med motiveringen att hon har fått ihop en stor mängd osammanhängande floskler på ett litet utrymme, som var och en dessutom är felaktig.

"Mänsklighetens förbannelse är ju att ingen någonsin lär sig ett dugg av historien, särskilt inte de som vill ge intryck av att luta sig mot det förflutna, det vill säga de som kallar sig ”invandringskritiska”. De drömmer om en tid och en plats som aldrig existerat. För det har alltid funnits invandring, och det har alltid funnits människor som har retat sig på denna invandring och föreställt sig att livet var underbart fram till att just DEN eller DEN gruppen dök upp."

Mantrat att Sverige alltid haft invandring och alltid varit blandat har vi hört till leda vid det här laget, men det blir inte mer sant för det. Ja, självklart har enstaka tyskar, danskar och andra, för att inte tala om de berömda vallonerna, slagit sig ner här. Det vi under de senaste decennierna har upplevt saknar dock motstycke i historien. Tror Lisa på fullt allvar att vi 1812 tog emot 111 000 nya invånare, vilket vi gjorde 2012? Har vi någonsin tidigare haft 500 000 muslimer i landet? Sedan är det helt fel att invandringskritiker skulle längta tillbaka till någon svunnen tid. Självklart vill vi utvecklas och gå framåt, men en afrikanisering och arabisering av landet är knappast en väg framåt. Sedan försöker Lisa sig på lite historia:

"Fröet till landet Sverige såddes inte för tusen år sedan utan av Gustav Vasa på 1500-talet, och nationalismen har bara funnits sedan 1800-talet."

Detta kan vi ju ifrågasätta, men om vi accepterar denna beskrivning, vad har det med saken att göra?

"Jag ska inte tråka ut er med klyschor om att svenska köttbullar i själva verket är turkiska från början och så vidare, för hela poängen är att det inte spelar någon roll. Vi äter dem i Sverige nu, och då är de svenska, på samma sätt som de som bor här och vill vara svenska är svenska. Svensk kultur är ett myller i ständig förändring."

Och likväl kom dessa köttbullar med...var inte Lucia från Sicilien också? Självklart förändras Sverige med tiden, men vi kan ju påverka denna förändring i positiv eller negativ riktning. Vi är många som menar att massinvandringen utvecklar vårt land i en mycket negativ riktning. Sedan kommer ytterligare en klassisk historisk parallell, som säger att händelserna i Husby är helt normala:

"När grupper av unga män nu gjort upplopp i Husby och andra förorter runtom i landet så är det ett eko från historien, från 2006, 2001, 1987, 1968, 1965, 1948 – för att bara nämna några exempel ur modern svensk tid. Ungdomar har alltid härjat och förstört. Som underhållning. För att de är frustrerade. Av politiska skäl. (År 1806 för att biljetterna till en elefantuppvisning var för dyra.)"

Avslutningsvis så kan man förstås höra ekon från 1930-talet:

Men det är inte lukten av brandrök från Husby som oroar mig, utan kraven på hårdare tag och upprensning, stöveltrampet som ännu en gång ljuder genom Europa. Inget har vi lärt oss.

2 kommentarer:

 1. Där blev lilla Lisa ägd! Bra Tobbe! Det är så ohederligt av PK-media att försöka påstå att massinvasion från MENA skulle vara något naturligt. Inte någonsin i historien har ett samhälle demografiskt ändrats så mycket på så kort tid.

  Vi invandringskritiker har länge varnat för denna samhällsutveckling och vi får ständigt rätt, punkt efter punkt. Detta samhällsexperiment kommer att sluta i en förskräckelse om det inte stoppas snarast.

  Sverige snart det enda landet där etablissemanget hyllar mångkulturen? Med alla stolpskott till politiker och journalister så är det inte förvånande.

  /Ludde

  SvaraRadera
 2. Hösten 1961 då jag var sexton år gammal såg jag för första gången en livslevande neger. Nämligen boxaren Floyd Patterson som var på en uppvisningsturne med sina sparringpartners i Sverige.
  Förövrigt var utlänningar något väldigt sällsynt på den tiden. Jag var lite mallig över min far på femtiotalet för att han var bekant med en utlänning, en estländare som tillfälligt jobbade på en gård i närheten.
  En utlänning då var en märkvärdighet, ja nästan en celebritet i varje fall till skillnad från nu.
  Rune

  SvaraRadera