onsdag 29 maj 2013

LO vill hejda jobbinvandring


"Jalla, jalla, jobb åt alla!"

"LO vill kraftigt begränsa den utomeuropeiska arbetskraftsinvandringen till många LO-yrken. Det gäller till exempel städare, byggjobbare och restauranganställda, där konkurrensen om de lediga jobben redan är stor. Alla 14 LO-förbund står bakom kravet som publiceras i dag."

När det handlar om ren egennytta gäller tydligen inte "alla människors lika värde" och "människosyn" längre. Vad man faktiskt säger är att massinvandring är välkommet, så länge som människorna inte arbetar. Dessa socialister vill hellre ta in personer som aldrig kommer att försörja sig själva, än de som här har ett jobb redan vid ankomst.

"Resultatet är att två av tre arbetstillstånd för arbetskraftsinvandrare från länder utanför EU/EES i dag återfinns i branscher där Sverige inte lider av någon allmän arbetskraftsbrist, till exempel i gatukök, pizzerior, krogar samt städföretag. För städare, köks- och restaurangpersonal råder tvärtom en mycket stor konkurrens om jobben på den svenska arbetsmarknaden."

Visst är det vansinnigt att ha arbetskraftsinvandring till yrken där det inte finns något behov utifrån. Det är dock ännu vansinnigare att ta in personer som skall bli försörjda av bidrag. Många av invandrarna kommer naturligtvis så småningom att arbeta, men då konkurrerar de ju också med LOs medlemmar. I verkligheten är varken flyktinginvandring eller arbetskraftsinvandring positiv för de svenska arbetarna, men den förstnämnda är det naturligtvis omöjligt att kritisera. Dessutom uppgick gruppen av arbetskraftsinvandrare till LO-yrken endast till 6000 personer 2012, vilket får ses som en rännil i sammanhanget.

Det kanske inte är så märkligt att Sverigedemokraterna är näst största parti bland LOs medlemmar, med 16,2%.

DN
SvD
DN II
SvD II
Aftonbladet
DN III


1 kommentar:

 1. Återigen: Sverige är fantastiskt.
  Eller vad sägs om detta replikskifte i Ekots intervju:

  Arbetskraftsinvandringen behöver minska enligt LO, så frågan är om det innebär att LO anser att arbetskraftsinvandringen tar jobb från svenskar?

  "– Vi har en ganska hög arbetslöshet i Sverige men det har ingenting att göra med de här reglerna för arbetskraftsinvandring. Men det är klart att det inte blir lättare att förbättra anställningsvillkoren i yrken där det råder arbetslöshet om man samtidigt har arbetskraftsinvandring men någon stor konkurrens kan vi absolut inte se, säger Thord Ingesson på LO"

  Så nå'n konkurrens är det inte. Men förändras ska det.

  Hur skall man ha det egentligen?

  SvaraRadera