onsdag 1 maj 2013

Fulmedia kör sin klassiker


1 maj Stefan talar

Dagen till ära genomförde Svenskarnas Parti en manifestation i Jönköping, där 200-300 personer deltog, och skötte sig exemplariskt. Som vanligt dök de sedvanliga motdemonstranterna upp, för att kasta olika föremål och överhuvudtaget leva djävulen så mycket som möjligt. Eftersom dessa proffsdemonstranter alltid dyker upp, och alltid utan att ha någonting vettigt att tillföra, är deras närvaro egentligen helt ointressant och borde inte generera en enda rad i media. Följaktligen skulle det vara rimligare att svensk media skildrade SvPs demonstration, hur många som deltog, vilka som talade och under vilka paroller.

Dock lever vi inte i ett rimligt land, särskilt inte vad gäller nyhetsrapportering. Vänsterdemonstranters kriminella beteende blir nämligen, tämligen paradoxalt, ett tillfälle för media att smutsa ned just de nationalistiska krafter som uppfört sig väl.

Låt oss börja med SvD:

"Flera skadade när extremister tågade"

Flera bilar i Jönköping har brunnit i samband med att 200 personer marscherar för de högerextrema Svenskarnas parti i Jönköping.
[...]
Under dagen har nio personer gripits, varav flertalet för brott mot maskeringförbud. 28 personer har omhändertagits och åtta personer har avlägsnats, enligt polisen.


Expressen/GT:

"Flera gripna vid högerextrem marsch"

Under eftermiddagen har flera personer gripits och skadats i samband med demonstrationen.
– Det har varit stökigt längs hela vägen, säger polisen Ewa Westford.


SVTs Rapport ville inte vara sämre. Dessutom gav de SvP ett epitet jag inte tidigare hört, nämligen "extremrasistiskt". Inslaget börjar 12:43. Observera även den försåtliga frågan "Vad tänker du om den polisinsats som varit här idag?", vilket betyder "Tycker du inte att det är fel att extremrasister skall får yttra sig och skattebetalarna måste betala pengar för polisen?". Att det är det vanliga vänsterslöddret som genererar kostnaden låtsas man som vanligt inte om. 
 
Nej, detta är inte de omnämnda "extremrasisterna", utan
tvärtom medias favoriter "vänsteraktivisterna", vars kravallande
media som vanligt försökte koppla till deras motståndare.
GP
Skånskan


Och så lite fri media:
Fria Tider 

4 kommentarer:

 1. Noterade också det helt nya ordet "extremrasistiskt". Hjärntrusten på redaktionen hade väl haft ett långt möte för att kläcka denna idén. Det är väl för att dels rättfärdiga allt våld som vänstern utövade mot Svp och dels för att ha ordet "rasist" kvar till SD.

  SvaraRadera
 2. Ja av tidningarna går det knappt att utläsa vilka som stod för våldet och det verkar nästan som att man tror att den höge partifunktionärens bil börjat spontanbrinna. Men dom jobbar ju för en god sak, vi får inte glömma det och så...
  Stackars poliser som ska behöva jobba med sånt här skit...

  SvaraRadera
 3. Lägg märke till att Jonas Sjöstedt hälsade åhörarna med orden: -Mötesdeltagare, socialister. Kommer vi att få socialister i nästa regering i Sverige? För första gången i världshistorien!

  Och Stefan Löfven, som vill utrota ungdomsarbetslösheten. Hur skall han lyckas med det, när kanske 100 000 ungdomsarbetslösa består av skolungar som söker jobb.

  SvaraRadera
 4. När ska någon etablerad journalist börja titta på kopplingar mellan extremvänstern och SVT/SRs vänstervridna redaktioner ? Och när ska de borgerliga tidningarna sluta blunda för detta smutsiga spel ?

  SvaraRadera